De 3 mooiste landelijke keukens ter inspiratie

Ben jij op zoek naar een nieuwe keuken? Dan probeer je vast inspiratie op te doen! Als je op zoek bent naar een mooie landelijke keuken, lees dan snel dit artikel en bekijk de foto’s! We hebben ter inspiratie 3 keukens op een rijtje gezet. Daarnaast vertellen we nog wat meer over de kenmerken van de landelijke keukens en de verschillende stijlen!

Wat is een landelijke keuken precies?

Een landelijke keuken wordt ook wel vaak een plattelandskeuken genoemd. De keuken staat bekend om de het uitnodigende karakter. In de jaren 80 werd deze stijl enorm populair en is sindsdien ook niet meer weg te denken. Een landelijke keuken kenmerkt zich door het gebruik van natuurlijke materialen en kleuren. Een landelijke keuken is rustiek en robuust. Iedereen voelt zich welkom in een landelijke keuken.

Kenmerken van landelijke keukens

Over het algemeen hebben landelijke keukens een relatief grote omvang. Hierdoor krijgen ze het kenmerk robuust vaak mee. Er wordt dus vaak gekozen voor natuurlijke materialen. Dit kunnen houten kastjes zijn, maar voor werkbladen wordt ook vaak voor steen gekozen. De meest gebruikte kleuren in een landelijke keuken zijn gebroken wit, bruin, grijs en zwart. Maar ook blauw en bordeaux rood zijn populair.

Verschillende stijlen

Een landelijke keuken vind je in veel verschillende stijlen. Zo kun je ook voor een strakke landelijke keuken gaan. Als je graag een warme keuken wil, maar toch ook strak dan kan dit een goede optie zijn. Deze prachtige keuken is een mooi voorbeeld van een strakke landelijke keuken:

In deze keuken worden de landelijke details beperkt om de strakke look te creëren. Denk hierbij aan dichte kasten en strakke handgrepen. Door het hout heeft de keuken nog steeds een mooie warme uitstraling.

Maar je kunt ook voor een echt landelijke keuken kiezen met juist veel details. Ga bijvoorbeeld voor open kasten. Hierin kun je servies mooi tentoon stellen. Deze keuken is een mooi voorbeeld hiervan:

Of ga voor een industrieel landelijke keuken. Deze keuken is erg sfeervol, maar ook erg stoer. De keuken past hierdoor ook goed in een modern huis. Deze prachtige keuken is goede inspiratie voor deze stijl:

Een landelijke keuken kopen

Ben jij op zoek naar een landelijke keuken? Denk eens aan de optie om deze helemaal op maat te laten maken! Hierdoor krijg je een landelijke keuken die perfect in je huis past en qua stijl helemaal bij je past! Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij Kral Keukens. Zij verkopen veel verschillende soorten keukens, compleet op maat gemaakt. Hopelijk heb je in dit artikel inspiratie op gedaan voor jouw nieuwe keuken!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*