De juiste manier om een productieve vergaderruimte te creëren

Een vergaderruimte kan vele doelen dienen, van een rustige ruimte voor conferentiegesprekken tot managementvergaderingen waar belangrijke beslissingen worden genomen. De vergaderruimte is de plek waar we traditioneel naartoe gaan om met elkaar in contact te komen, te communiceren en samen te werken. Bij het plannen van kantoorruimtes kunnen beslissingen die misschien klein lijken, zoals de opstelling van de vergadertafels, het aantal stoelen en zelfs de stof van de stoelen, een grote invloed hebben op de productiviteit. Wat komt er allemaal kijken bij vergaderen op kantoor? Hier volgen enkele belangrijke tips voor het selecteren van vergadermeubilair:

Kies comfortabele en duurzame stoelen

Niemand wil een vergadering uitzitten in een ongemakkelijke stoel. Door comfortabele en duurzame vergaderstoelen te kiezen, blijft iedereen geconcentreerd en productief in plaats van afgeleid en zenuwachtig. Kies voor verstelbare ergonomische stoelen voor het meeste comfort. De mensen die de vergaderruimte gebruiken, zijn van allerlei soorten en maten, dus verstelbare stoelen zijn een manier om het voor iedereen comfortabel te maken

Conferentietafels 

Door de veranderingen op de werkplek is het hebben van flexibele mogelijkheden daarvoor erg belangrijk. Je vergaderkamer meubilair moet de samenwerking bevorderen en tegelijkertijd mensen aanmoedigen om met nieuwe ideeën te komen. Met meerdere kleinere tafels op wieltjes kun je in kleinere groepen werken of iedereen zijn persoonlijke ruimte geven om aan te werken. Aan de andere kant kan een groot rechthoekig bureau een krachtige indruk geven en een betere samenwerking. Hoe dan ook, virtuele vergaderingen worden prominenter dan ooit, dus zorg ervoor dat welke tafel optie je ook kiest, deze zichtbaar blijft vanuit je teleconferentie opstelling.

Oplossingen op maat maken

Tijdens deze stap van de kantoor planning is het tijd om verder te denken dan tafels en stoelen. Deze tip voor het selecteren van meubilair voor vergaderruimtes nodigt jou uit om je vergaderruimte aan te passen aan je behoeften. Heb je bijvoorbeeld opslagoplossingen nodig voor dossiers of gemeenschappelijke benodigdheden? Hoe zit het met een whiteboard of een projector en scherm? Zou een koffiezetapparaat en benodigdheden voor een energieboost in de middag nuttig zijn? Wat dacht je van een mini-koelkast? Deze oplossingen kunnen een waardevolle toevoeging zijn in je vergaderruimte. Met bovenstaande tips kom je al een heel eind!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*