PIR isolatiemateriaal voor jouw klus

Een van de bekendste isolatiematerialen die er op de markt ligt is PIR-isolatie. PIR-isolatie is het meest populaire materiaal voor glaswol en steenwol. Deze vorm van isolatie is zo populair, omdat het een veelzijdig materiaal is. Het isolatiemateriaal is geschikt voor allerlei soorten toepassingen. 

Waar kun je PIR-isolatie voor gebruiken?

PIR-isolatie is niet meer weg te denken in het landschap van de isolatie. Het veelzijdige stukje materiaal is voor vele toepassingen en ruimtes geschikt. Het voordeel van dit isolatiemateriaal is dat de PIR-platen een hoge isolatiewaarde hebben. Hierdoor blijft de warmte binnen in de ruimte waar je materiaal plaats en de kou buiten. Het isolatiemateriaal is brandveilig en is vrij van chemische materiaal. Dit zorgt ervoor dat er geen irritatie op de huid wordt veroorzaakt bij het plaatsen van de platen. PIR-isolatiemateriaal is ideaal wanneer u een dak of muur wilt isoleren. PIR staat voor polyisocyanuraat en is een kunststof achtig materiaal. Hierdoor is het ook bestand tegen vocht, waardoor je het ook in vochtige ruimtes kunt plaatsen. Vaak wordt het PIR-materiaal samengevoegd met andere materialen. Daardoor is de PIR-isolatie ook ideaal voor het afwerken van bijvoorbeeld een muur.

Welke vormen van PIR-isolatie heb je?

PIR staat dus meestal niet op zichzelf. Meestal wordt PIR verkocht met andere materiaalsoorten. Een aantal van deze materialen zijn aluminium, underlayment en gips. Alle drie hebben zo’n hun voordelen en nadelen. PIR met underlayment is ideaal voor het afwerken van de muren en daken. Er is dan ook vaak geen extra afwerking nodig. Waar een PIR met underlayment zwaar kan zijn is een PIR plaat met gips zeer licht en makkelijk te bewerken. De gipsplaten zijn helemaal verwerkt in de PIR-plaat, waardoor het bekleden van een dak gemakkelijker gaat. Bij Budgetisolatieshop kun je PIR met gipsplaten kopen. Zij kunnen je altijd advies geven op het gebied van isoleren en wat de mogelijkheden zijn. Ben je van plan om je gehele huis te verbouwen met PIR-isolatie? Dan is het zeker aan te raden om een offerte op, maar aan te vragen. Zij kunnen te allen tijde bij staan met de juiste adviezen.  


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*