5 Tips bij het kiezen van de juiste bureaustoel

Het kiezen van de juiste soort bureaustoel kan een zeer moeilijke taak zijn, vooral als je niet weet waar je moet beginnen. Je moet er namelijk een vinden die past bij je eisen en voorkeuren. De tijd nemen bij het kiezen van de juiste design bureaustoelen zal op de lange termijn voordelig zijn. Je zult er namelijk geen problemen mee krijgen.

Afmetingen

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je design stoel past bij al je afmetingen, van hoogte tot armleuningen en rugleuning. Als je lang bent, kies dan geen stoel die te kort voor je. Dit zal oncomfortabel zijn als je er lange tijd in zit. Als de zitdiepte te klein is, kan dit leiden tot pijn in de onderrug. Je moet namelijk elke keer naar voren leunen en de druk op de lumbale regio van je rug verhogen. Als er geen voorzieningen zijn zoals verstelbare armleuningen of een verstelbare zithoogte, dan kunnen deze ook ongemak veroorzaken.

Het 5 punts onderstel met zwenkwielen

Zoek je een stoel met een makkelijk verplaatsbaar onderstel, denk dan eens aan het 5-punts onderstel met zwenkwielen. Deze optie is ontworpen om meer stabiliteit te bieden dan andere onderstellen en maakt de overgang van je bureau naar andere delen van je kantoor veel gemakkelijker. Moet je je vaak verplaatsen? Dan is deze stoel wellicht ideaal!

Zithoogteverstelling

De zithoogte van je stoel moet verstelbaar zijn. Het is belangrijk dat je de hoogte kunt aanpassen zodat deze perfect bij je past. Zorg er ook voor dat de zitdiepte verstelbaar is, evenals de rugleuning en armleuningen.

Rugleuningverstelling

De rugleuningverstelling is belangrijk om ervoor te zorgen dat rug en nek goed worden ondersteund. Verstellen kan door middel van een hendel of knop. Deze regelt de hoogte van de rugleuning. Zorg ervoor dat het is aangepast aan je lengte.

Armleuningen

De armleuningen zijn een zeer belangrijk onderdeel van een bureaustoel. Ze kunnen worden gebruikt om de armen te ondersteunen tijdens het typen of schrijven, maar ook om de onderarmen extra te ondersteunen. De armleuningen moeten verstelbaar zijn, zodat je je meest comfortabele positie kunt vinden en je polsen erop kunt laten rusten tijdens het typen.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*