Wat te doen bij beschadigde of ontbrekende pakketten?

Als een pakket ontbreekt of beschadigt kunt in enkele gevallen een claim indienden. In de onderstaande blog wordt verteld hoe je dat kan doen.

Ontbrekende pakketten

Bij het pakket versturen bestaat de kans dat de pakketten verloren gaan. Aangezien dit de nachtmerrie is van elke online winkel, is het goed om te weten wat u moet doen als uw pakket ontbreekt. Allereerst moet de vervoerder uw pakket officieel als vermist aangeven. In dat geval kunt u een claim indienen. Als uw pakket officieel als vermist wordt opgegeven, komt u alleen in aanmerking voor een vergoeding als u voor uw pakket een aanvullende verzekering heeft. Hiervoor zijn de volgende gegevens nodig:

 1. Trackingcode voor verzending
 2. Afhaal- en afleveradres
 3. Verzameldatum
 4. Uiterlijke kenmerken van de verpakking (kleur doos, gekleurde tape, afmetingen en gewicht)
 5. Exacte omschrijving van de inhoud van uw zending
 6. Aankoop- en verkoopfactuur

Beschadigde pakketten

Wat als er ondanks al uw voorzorgsmaatregelen toch iets misgaat en de inhoud van uw pakket is beschadigd? U kunt dan een claim indienen als uw pakket aanvullend verzekerd is. Pakketten zijn meestal niet verzekerd. Als u te maken heeft met beschadigde pakketten en niet verzekerd bent, kunt u de levering alleen overdragen door het afleveradres op te geven. U bent het bedrag van het verzonden pakket kwijt. Maar als u uw pakket aanvullend heeft verzekerd, heeft u recht op een vergoeding. U kunt uw pakketten verzekeren tot € 500, – of € 2500, -. Claims moeten tijdig worden gemeld, waarvan de duur afhankelijk is van de vervoerder. Om op tijd te komen, moet u uw claim binnen 5 werkdagen melden en om een claim in te dienen, moet u een aantal zaken in uw claim opnemen:

 1. Trackingcode voor verzending
 2. Afbeeldingen van buitenverpakking en doosdikte
 3. Foto’s van de binnenkant van de verpakking en eventuele opvulling
 4. Foto van echte schade aan de goederen
 5. Kopie van factuur voor de verkoop van goederen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*