Hoe vind je het juiste administratiekantoor?

Het zoeken van een goed administratiekantoor is best lastig. Je ziet over het algemeen verschrikkelijk veel verschillende websites en bedrijven wanneer je googled op deze term. Voor veel mensen is niet duidelijk wat een juist administratiekantoor nu precies inhoudt en daarom is het best handig om dit even duidelijk op een rijtje te hebben staan. Daarom lees je hier alles wat jij moet weten om het geschikte administratiekantoor voor jou te vinden. 

Administratie

Wanneer je op zoek bent naar een administratiekantoor doe je dit uiteraard om je administratie gewoon uit te besteden. Je administratie kan bestaan uit je boekhouding, salarisadministratie of bijvoorbeeld belastingaangifte. Het is logisch dat je van al deze zaken niet volledig op de hoogte bent, want dit hoeft ook helemaal niet. Wanneer jij jouw administratie met vertrouwen kunt uitbesteden hoef jij je hier niet langer zorgen om te maken. Het is uiteraard wel van belang dat je hiervoor het juiste administratiekantoor uitzoekt, maar hoe herken je een juist administratiekantoor nu precies?

Op zoek

Jouw administratiekantoor moet uiteraard aan bepaalde vereisten voldoen. De belangrijkste hiervan is dat jij deze volledig vertrouwt. Jij moet jouw boekhouding, belastingaangifte of andere zaken zonder problemen uit kunnen besteden. Een passend administratiekantoor vind je zeker met de volgende tips:

  • Offerte

Vraag bij verschillende bedrijven een offerte aan. Het wil niet zeggen dat het duurste bedrijf het beste is en het goedkoopste bedrijf het slechtst, maar het is wel handig om even een beetje een indicatie te krijgen van waar je ongeveer aan toe bent.

  • Rolverdeling

Wanneer je zover bent gekomen en een passend kantoor hebt gevonden, is het van belang dat de afspraken helder zijn. Jij blijft namelijk altijd verantwoordelijk voor jouw eigen administratie, ook al is er een externe partij aanwezig. Het is dus zaak dat jullie van elkaar weten wie welke delen van jouw administratie doet. Overleg dit. 

Wanneer jij bijvoorbeeld op zoek bent naar iemand voor jouw administratie in Drenthe, dan weet je zeker dat je met bovenstaand advies het geschikte kantoor gaat vinden. 

Denk gewoon goed na voor je bepaalde besluiten maakt, maar probeer bovenal ook vooral bij je gevoel te komen. Wanneer het niet goed voelt bij een bepaald administratiebureau om wat voor reden ook, is het beter om even verder te zoeken. Het vertrouwen is namelijk extreem belangrijk als jij jouw administratieve werkzaamheden uit handen gaat geven. Zeker is wel dat het je een hoop tijd, geld en energie gaat schelen!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*