Tips bij het kiezen van een basisschool

Sommige moeders vinden het moeilijk als hun kind voor het eerst naar school gaat. Ineens moet je je baby loslaten. Dit kan voor de nodige spanning zorgen. Sommigen vinden het gemakkelijker dan anderen. Hieronder vindt u enkele tips om uw keuze voor een basisschool gemakkelijker te maken.

Denk goed na over wat u verwacht van de basisschool

Welke aspecten vind je belangrijk in het onderwijs? Is het taal of rekenen? Of zijn het ook aspecten als gezondheid? Op de Paulus basisschool in Hilversum is het naast rekenen, taal, schrijven en allerlei vaardigheden erg belangrijk om kinderen te stimuleren een gezonde levensstijl te leiden. Zo eten ze gezond en bewegen kinderen voldoende. Naast de gebruikelijke lichamelijke opvoeding, gaan leerlingen eens per maand trampolinespringen. Ook investeerde de school fors in een modern schoolplein met diverse speeltoestellen.

Wat wilt u dat uw kind krijgt?

Wilt u dat uw kind zijn eigen tempo kan aanhouden, of vindt u het belangrijk dat het met de stroom meegaat? Er zijn veel dingen die u als belangrijk kunt beschouwen en van tevoren van de basisschool kunt verwachten. Als je dit eenmaal duidelijk hebt begrepen, is het tijd om naar de basisschool te gaan. De lessen zijn ’s ochtends vaak erg rustig. Veel lessen beginnen met een ochtendkring. Dan weet je niet hoe de sfeer in de klas normaal is. Bezoek daarom eens in de middag de basisschool. Vaak kun je vragen stellen aan management of docenten. Wat is de indeling van een dag? Waar is de basisschool op gericht? Wat wordt er van ouders verwacht op school? Waarin zou de basisschool zich kunnen verbeteren? Het is belangrijk dat u alle vragen stelt die u van plan bent. Alle ouders kiezen graag een basisschool. Als je het leuk vindt, doet je kind dat waarschijnlijk ook. Denk dus goed na over wat je verwacht en breng dan een bezoek aan de basisschool.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*