Goede voornemens? Leg de lat niet té hoog!

Voor vele is 1 januari de vaste datum voor nieuwe doelen. Soms haalbaar, soms iets té hoog gegrepen. De nieuwe versie van jezelf neerzetten is namelijk best wel een dingetje. Patronen doorbreken is één van de moeilijkste dingen die er zijn. Wat is nu het geheim van het naleven van jouw nieuwe doelen? Dat antwoord is simpel: Leg de lat niet té hoog!

Wees niet zo streng voor je zelf

Als je dagelijks een pakje zware shag weg paft is het wel een heel grote stap om in één keer zonder hulp te stoppen. En als je die paar extra kilootjes kwijt wil, leef dan niet vanaf 1 januari op een stengel bleekselderij per dag. Dat gaat gegarandeerd fout én voordat je het weet val je als een uitgehongerd, gretig koekiemonster de voorraadkast aan. Dat is nu juist wat je niet wilde! Nee, het is veel zinvoller om haalbare doelen& healthy veranderingen voor lange termijn te introduceren in jouw leven. Door dit met kleine stapjes te doen, zul je merken dat je na iedere postitieve verandering ook een kleine boost krijgt in je zelfvertrouwen. Denk hierbij aan een schepje minder suiker in je koffie, (cliché, maar toch) neem de fiets naar de locale supermarkt en las een vaste chill dag in. Dit zijn natuurlijk maar voorbeelden, ieder heeft zijn of haar persoonlijke doelen. Natuurlijk willen we allemaal ASAP het lichaam van Doutzen kroes, een fantastische carrière, een goede vriend zijn en helemaal zen door het leven. Echter zijn Keulen en Aken ook niet op één dag gebouwd. Wees dus niet té streng voor jezelf. Des te eerder ben jij diegene waar je al zo lang van hebt gedroomd!

Je leeft maar één keer

Als we het hebben over gezond leven wat op de doelenlijst van vele met stipt op nummer 1 staat, het volgende: Het is ook gezond om te genieten van het leven. Dus mocht je trek hebben in een heerlijke kop cappuccino met opgeklopte volle melk, neem dat gewoon. En als je iets te vieren hebt en er wordt een fles champie opengetrokken, doe lekker mee! Enkel het bewustzijn betreft wat je doet en het genieten met mate is al een heel stap in de goede richting.

Neem vooral in deze hectische tijden je rust: Chillen in een zachte badjas met een bak Ben & Jerry’s is met enige regelmaat een heel goed idee.

Fijne jaarwisseling.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*