Tip! Een gietvloer in iedere ruimte in huis

gietvloer

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer in huis en ga je het liefst voor een vloer die je door de gehele woning kunt doortrekken? Dat kan! Een gietvloer kan namelijk in letterlijk iedere ruimte aangelegd worden. Of gegoten, natuurlijk. En wist je dat vrijwel iedere vloer als ondervloer voor de gietvloer kan dienen? Handig! In dit artikel lees je er in ieder geval meer over hoe de gietvloer in verschillende ruimten van pas komt.

De uitstraling van de vloer

Maar natuurlijk eerst iets meer over de gietvloer zelf en de mooie uitstraling die het te bieden heeft. Je kunt een gietvloer zien als een strakke, sfeervolle en moderne basis in je interieur. Maar toch hoeft het niet altijd super modern te ogen. Je kunt de gietvloer namelijk aanschaffen in een zelf te kiezen kleur. Houd je wat meer van donkere kleuren? Dan wordt de substantie zo gemengd dat de vloer een donkere tint krijgt. Ook kun je kiezen voor verschillende coating lagen, waardoor hij juist wat glanzender of matter wordt.

De voordelen

Een gietvloer heeft verschillende voordelen. Voor dat we deze gaan toepassen op de verschillende ruimtes in huis, zullen we eerst de algemene voordelen benoemen.

Naast de gave uitstraling, is een gietvloer ook ideaal in onderhoud. Waar je houten vloeren moet schuren, oliën en lakken, vraagt een gietvloer eens in de zo veel tijd om niet veel meer dan een bezem en dweil.

Hiernaast is de polyurethaan gietvloer een echte vloer om op te leven. Het voelt namelijk warm en zacht aan. Dat is pas sfeervol en comfortabel thuiskomen!

De woonkamer

Gelijk met de deur in huis. Een gietvloer in de woonkamer zorgt ervoor dat je heerlijk thuiskomt. Zoals hierboven aangegeven voelt de vloer zacht en warm aan, waardoor je hier prima op je sokken of pantoffels rond kunt sloffen. Heb jij het vaak wat kouder? Dan gaat deze vloer ook perfect samen met vloerverwarming.

De keuken

Maar de vloer is ook goed door te trekken naar de keuken. Juist omdat de vloer zo makkelijk is schoon te maken, kan het geen kwaad als je een keer wat te enthousiast aan het koken bent. Spetters en kruimels veeg je gemakkelijk weg. Bij een houten- of laminaatvloer loop je al gauw het risico dat olie in het hout trekt of dat kruimels tussen de naden gaan zitten. Want dat is ook nog eens een voordelen. Gietvloeren zijn volledig naadloos!

En wist je dat de vloer brandwerend is? In geval van nood – bijvoorbeeld vlam in de pan – is een gietvloer dus de veiligste optie.

De badkamer

Tot slot kun je de vloer ook een verdieping naar boven halen: in de badkamer. Omdat de vloer waterdicht is, komt dit goed van pas. Je kunt kiezen voor een anti slip coating, waardoor veiligheid ook nog voorop staat.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*