Maak optimaal gebruik van een led lamp met sensor

Wil je optimaal gebruikmaken van je led lamp met sensor, begin dan met het opstellen van een lichtplan. Daarvoor is het van belang dat je helder hebt wat je met de verlichting wilt bereiken. Is het de bedoeling dat er veel licht komt als er iemand langsloopt zodat er een schrikeffect ontstaat, of wil je subtiel licht om het pad te duiden en te voorkomen dat visite niet in de struiken belandt? Dat zijn twee heel andere manieren om een sensorlamp te gebruiken.

Kies voor een robuuste buitenlamp

Wil je de led lamp met sensor als buitenlamp gebruiken, kies dan voor een robuuste uitvoering. Hangt de lamp aan de straatkant of buiten de tuin, dan is het verstandig om een hufter proof lamp aan te schaffen. Deze zijn gewoon verkrijgbaar. Dat maakt het een stuk kostenefficiënter. Het is vervelend om telkens de lamp te moeten vervangen als deze wordt kapotgemaakt. Daarom zijn er speciale ‘vandaalbestendige’ lampen op de markt, die qua prijs niet eens zo heel veel duurder zijn dan de andere soorten buitenlampen.

Kies voor een passende lamp voor binnen

Als je kiest voor een sensorlamp binnen, dan doe je er verstandig aan om juist een subtiel model te kiezen. Het liefst valt de lamp zo min mogelijk op en past deze bij het interieur van de kamer. Er zijn voldoende onopvallende plafonnières te koop. Meestal zijn de plafonnières wit. Let er bij een lamp die binnen wordt gehangen goed op hoe het licht valt. Het kan erg vervelend zijn als de lichtstraal direct in het gezicht van iemand schijnt en de persoon daardoor tijdelijk verblind raakt. Zorg daarom goed dat je de lamp goed hebt afgesteld en controleer dit ook. Daarbij is het verstandig om de lamp op de juiste afstand van de deur te plaatsen. Het moet niet zo zijn dat iemand al drie of vier meter een, dan donkere, ruimte moet binnen stappen voordat de lamp pas aan springt. Heb je een grote ruimte, kan kies je voor een aantal sensorlampen. Zorg in dat geval voor een goed lichtplan en meet de ruimtes tussen de lampen goed op. Met een lichtplan kom je uiteindelijk tot een goede interval tussen de verschillende lampen, waardoor er geen donkere plekken in de ruimte ontstaan en waardoor er ook geen onnodige overlapping van licht ontstaat.

Licht is belangrijk

Natuurlijk kies je voor een ander soort licht in een professionele ruimte dan thuis. In de meeste gevallen wordt een led lamp met sensor binnen gebruikt in een professionele ruimte, bijvoorbeeld een kantoor of een magazijn. In dit soort plaatsen is het verstandig te kiezen voor helder en wit of blauw licht. Kies niet voor gelig licht. Dat is meer sfeerlicht voor thuis en komt de concentratie van medewerkers en werknemers vaak niet ten goede. Zorg er ook voor dat de lamp niet te snel uitspringt. Als een werknemer niet veel beweegt, is het zeer hinderlijk als de sensorlamp continu uitvalt. Dit zal zeker hoog scoren op een lijstje van ergernissen op kantoor.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*