Zelf een stopcontact plaatsen in huis

Het kan voorkomen dat je ontevreden bent, over het aantal stopcontacten in een bepaalde ruimte in huis. In zo’n geval kun je een professional raadplegen om een nieuw stopcontact te plaatsen. Het raadplegen van een professional biedt je de zekerheid, dat het stopcontact op de juiste wijze gemonteerd wordt. De kans op kortsluitingen of een stroomstoring in huis wordt zodoende relatief klein. Vaak is een kortsluiting het gevolg van elektra, wat op de verkeerde wijze aangesloten is. Wist je dat een kortsluiting in het ergste geval in een brand kan resulteren?

Zonder hulp van een elektricien aan de slag gaan

Ook zonder de hulp van een professional is het mogelijk om een stopcontact in huis te monteren. Hierbij is het raadzaam om je vooraf goed in te lezen op de manier waarop deze klus moet worden uitgevoerd. Op internet vind je complete stappenplannen, waarin stapsgewijs wordt toegelicht, hoe een bepaalde klus kan worden uitgevoerd. Het is raadzaam om deze stappenplannen door te nemen, voordat je aan de slag gaat. Zo minimaliseer je de kans op fouten bij het uitvoeren van elektrawerkzaamheden. Naast stappenplannen vind je vaak ook instructiefilmpjes, waarin wordt toegelicht hoe het stopcontact geplaatst kan worden.

Maak altijd gebruik van een spanningszoeker

Niet alleen is het verstandig om een stappenplan door te nemen bij het plaatsen van een nieuw stopcontact, ook doe je er verstandig aan om een spanningszoeker te gebruiken. Met een spanningszoeker is het mogelijk om te controleren of losse onderdelen elektrisch geladen zijn. Zo voorkom je, dat je een schok krijgt tijdens het plaatsen van stopcontacten.

Twijfel je over je eigen vaardigheden in het uitvoeren van elektrawerkzaamheden? Schakel in dat geval een elektricien in voor hulp! Een elektricien kan je van advies voorzien over de manier waarop je het stopcontact het beste kunt plaatsen, of deze taak van je overnemen.

 

 

 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*