WA beperkt casco, wat was dat ook alweer?

verzeker je auto

In Nederland is het verplicht een autoverzekering te hebben. Dit zorgt ervoor dat de schade die wordt veroorzaakt met of bij jouw auto wordt verzekert. Een autoverzekering bestaat uit drie verschillende dekkingen. De goedkoopste maar ook de beperkte verzekering is de WA-verzekering. Dit wordt gevolgd door WA + beperkt casco en WA + volledig casco.

Waarvoor ben ik verzekerd bij beperkt casco?

WA omvat de schade die gemaakt wordt bij derden. Dit kan door een botsing, wat ook wel tweezijdige schade genoemd. Beperkt casco omvat naast de WA ook schade die wordt veroorzaakt door: brand, diefstal, botsingen met dieren, ruitbreuk en natuurgeweld. Dit is dus de schade die ontstaat door derden bij jou, terwijl de WA verzekering alleen schade bij anderen dekt. Volledig casco omvat ook nog eens aanrijdingen, te water raken en alle andere voorkomende. Je bent dan in principe voor alles verzekerd.

Past beperkt casco bij mij?

Door verzekeringsmaatschappijen wordt aangeraden een auto tussen de 6 en 10 jaar te verzekeren met beperkt casco. Echter, is jouw manier van rijden belangrijker. Ben je altijd veilig op de weg en kijk je altijd goed uit? Dan kan ook slechts een WA verzekering bij jou passen als je ervan uitgaat dat je geen schade rijdt.

Een reden om te kiezen voor een ruimere dekking kan te maken hebben doordat je veel schadevrije jaren hebt.

Check je autoverzekering!

Wil je zeker weten dat jouw autoverzekering goed verzekerd is? Neem dan een kijkje op de wa beperkt casco – Autoverzekering.nl pagina!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*