Duurzaam door de winter

De wintermaanden komen er weer aan en dat betekent dat de temperaturen buiten weer zullen dalen. Misschien gaat het sneeuwen dit jaar of is het eindelijk koud genoeg om te gaan schaatsen. De winter brengt een heleboel plezier met zich mee, maar toch is het fijn om weer thuis te komen in een warm huis. Een goed functionerende verwarming is daarom cruciaal en onmisbaar tijdens de winter. De meeste mensen zullen waarschijnlijk wel bekend zijn met de traditionele verwarmingen en kachels, maar wist je dat hier ook een duurzamer alternatief voor is?

Duurzaam en effectief

Duurzaamheid vinden we steeds belangrijker en we letten hier ook meer op. Het kan slim zijn om dit ook te integreren in je woning, omdat het niet alleen beter is voor het milieu, maar je hierdoor ook flink op de kosten kunt besparen. De warmtepomp is een voorbeeld van een duurzaam alternatief voor de gaskachel die tevens geen gebruik maakt van fossiele brandstoffen. Hierdoor is je uitstoot veel lager en dit is beter voor het milieu. De warmtepomp haalt zijn energie uit de omgeving en gebruikt hier slechts een klein beetje extra elektriciteit voor. Deze elektriciteit zou je grotendeels kunnen halen uit zonnepanelen, mits je deze natuurlijk op je woning hebt geïnstalleerd.

Hoeveel kost een warmtepomp?

Een belangrijke kwestie bij de aanschaf van een warmtepomp is natuurlijk de kostprijs van de pomp. Hoeveel ga je kwijt zijn aan installatiekosten en hoe duur is het om de verwarming draaiende te houden? Ten eerste hangen de installatiekosten natuurlijk sterk af van het soort warmtepomp dat je laat installeren. Een warmtepomp die functioneert doormiddel van grondwater is bijvoorbeeld een van de duurste soorten. Daarnaast ben je ook kosten kwijt aan het draaiende houden van het systeem. Voor de actuele prijzen van warmtepompen kan je een kijkje nemen bij warmtepompprijzen.nl.

Optimaal rendement

Zo optimaal mogelijk gebruik maken van je verwarmingsinstallatie zodat je hier zo min mogelijk kosten aan hebt, maar toch zo goed mogelijk verwarmd. Dat is belangrijk en dat zegt veel over het rendement van de installatie. Daarom is het naast het hebben van een goede warmtepomp ook belangrijk om je woning goed te laten isoleren, zodat zo min mogelijk van de gegenereerde warmte de woning verlaat door bijvoorbeeld de ramen. Dat is zonde, want je moet immers meer stoken om de temperatuur constant te houden.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*