Alles wat je moet weten over gordijnen

Gordijnen passen bij iedere huisstijl. Ze zijn beschikbaar in verschillende varianten, transparanties en stoffen. Ook zijn gordijnen goed te combineren met andere raamdecoratie zodat je kunt profiteren van verschillende voordelen en functies.

Drie verschillende transparanties

Gordijnen zijn beschikbaar in drie verschillende transparanties. Verduisterende gordijnen, inbetween gordijnen en vitrage gordijnen. Dankzij dit ruime aanbod is er altijd voor iedere ruimte en huisstijl wel een passend gordijn.

Verduisterende gordijnen

Raamdecoratie die in de slaapkamer erg populair is zijn verduisterende gordijnen. Ze kunnen een ruimte volledig verduisteren en afsluiten van het licht dat van buiten komt. Hierdoor kun je genieten van je donkere kamer en heb je geen last van een vroege ochtendzon die je wekt. Verduisterende gordijnen, ook wel overgordijnen genoemd zijn onmisbaar in de slaapkamer. Niet alleen zijn deze gordijnen handig voor je privacy en het verduisteren van een ruimte, ze bieden nog meer. Door de dikke en grote oppervlakte van een verduisterend gordijn hebben ze ook een isolerende functie. Er wordt door de dikke stof een stilstaande laag lucht gecreëerd dat in de zomer de warmte buiten houdt en in de winter juist binnen. Daarnaast hebben overgordijnen ook invloed op de akoestiek in huis, de dikke stof vangt namelijk geluidsgolven op.  

Inbetween gordijnen

Met inbetween gordijnen verduister je je kamer niet volledig. Deze laten juist genoeg licht door, waardoor er altijd natuurlijklichtinval in huis is. Deze gordijnen zijn populair omdat ze ideaal zijn voor je privacy. Het is namelijk niet mogelijk om door deze stof heen te kijken. Deze stof zit tussen verduisterende- en vitrage gordijnen in. Lichtdoorlatende gordijnen (inbetween gordijnen) ogen luchtig en zijn daarom een mooie verrijking van je interieur. Een gordijn zie je vaak gecombineerd met andere raamdecoratie zoals vouwgordijnen of houten jaloezieën dit is een prachtige combinatie die elkaar mooi aanvult. 

Vitrage gordijnen

Heb je een mooi uitzicht naar buiten of uitkijk op de tuin dan zijn vitrage gordijnen de perfecte raamdecoratie. Ze hebben namelijk transparante stof waar je doorheen kunt kijken. Dit heeft uiteraard voor- en nadelen, je privacy lijdt hier namelijk wel onder. Daarom komen deze gordijnen niet zo vaak voor aan de straatkant maar juist voor het raam bij je achtertuin. Vitrage gordijnen zijn echte sfeermakers en zorgen met hun transparante stof voor een open, luchtige en erg lichte ruimte. Er is een ruim aanbod in kleuren en kun je je gordijn op maat laten maken. Hierdoor kun je gordijnen volledig aan laten sluiten op je huisstijl en sluiten ze perfect aan op je raam.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*