Welke cv-ketel past bij mijn situatie?

Het overkomt ons allemaal. Onze cv-ketel is aan vervanging toe. Dit kun je namelijk merken aan een aantal zaken: 

  • Het duurt langer dan normaal om het huis te verwarmen
  • Tijdens het douchen kan het gebeuren dat het warme water uitvalt en je plotseling een plens koud water over je heen krijgt 
  • De ketel kan de gewenste temperatuur niet meer bereiken 

Uiteraard zijn dit maar een aantal voorbeelden en zijn er nog andere mogelijkheden die aanduiden dat het tijd is om afscheid te nemen van je ketel. 

Niet iedere cv-ketel is geschikt voor jouw woonsituatie – waar moet je op letten 

Wat zijn je wensen/eisen

Hierbij dien je te kijken naar de dagelijkse leefstijl. Waar wil je eigenlijk dat je nieuwe cv-ketel aan voldoet? Denk hierbij aan de volgende elementen en maak prioriteiten wat voor jou het belangrijkste is. De afmetingen van de cv, de hoeveelheid geluid die de cv maakt, hoe energiezuinig wil je dat hij is, en wil je wel of geen slimme thermostaat? 

Hoeveel vermogen heb je eigenlijk nodig? 

Het vermogen van een cv-ketel wordt uigedrukt in kW, oftewel: kiloWatt. Je rekent de hoeveelheid vermogen uit dat je nodig hebt zodat je ketel altijd voldoende warmte kan produceren. Bij het berekenen van het gewenste vermogen hou je onder andere rekening met de inhoud (m3) van de woning, de isolatiewaarde, het bouwjaar, etc. 

Wat is je budget 

Nu dat je hebt uitgezocht hoeveel vermogen je nieuwe ketel nodig heeft en wat je belangrijkste wensen/eisen zijn kun je veel gerichter gaan zoeken. Een nieuwe cv-ketel is een behoorlijke uitgave die eigenlijk nooit gelegen komt. Bij het beslissen van je budget kun je meenemen dat een kwalitatief betere ketel, met een iets duurdere aanschafwaarde, ook een grotere kans heeft om duurzamer en zuiniger te werken en dat de kans op vervangende onderdelen kleiner is.  

Cv-ketel merken

Er zijn natuurlijk een hoop verschillende merken cv-ketels op de markt. Door de eerdere beslissingen en prioriteiten die je gemaakt hebt is het waarschijnlijk dat er al veel ketels zijn afgevallen en je een beperkt aantal geschikte opties overhoudt. De meest bekende merken zijn: ATAG, Remeha en Vaillant. 

Het is dan ook een goed idee om verschillende offertes aan te vragen om goed te kunnen vergelijken. Als je verschillende offertes binnen hebt kun je goed vergelijken tussen de kosten, mogelijkheden en aangeboden service. Daarnaast zijn er naast het aanschaffen van nieuwe ketels ook andere mogelijkheden zoals het huren of leasen van cv-ketels. Overweeg wat voor jou de verstandigste keuze is. 

Doe de cv-ketel Koopwijzer


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*