Wat te doen met je muur?

muur verven

Heb je een nieuw huis gekocht of ben je je huis aan het verbouwen? En heb je dan een paar muren over waar je eigenlijk nog niet echt mee weet wat je daar mee moet doen. Hier een paar tips, er zijn namelijk vele verschillende dingen beschikbaar voor je muur. In dit artikel kun je meer muurinspiratie op doen.

Behang

Zo kun je je muren behangen. De voordelen hiervan zijn dat je een patroon kunt kiezen en dat je kamer daar meteen mee opgefleurd is. Er zijn meer mogelijkheden met behang dan met verf. Er is veel materiaal beschikbaar, en met of zonder opdruk. Het geeft een warm zicht, verf ziet er vaak kaler/kouder uit.

Verf

Verf is makkelijker, ben je het beu, verf je erover heen en je hebt een nieuwe muur. Bij behang ben je nu eenmaal langer bezig. ook met verf kun je een persoonlijke touch geven aan je kamer, je kunt een muurtekening laten schilderen bijvoorbeeld. Er zijn veel verschillende kleuren, er zijn alleen al twintig soorten blauw. Je hebt dus oneindig keus. Let wel op dat je verf dik genoeg aanbrengt bij het verven van de muur. Als je een zwarte muur hebt en je wilt deze wit wilt verven, zul je meerdere goede grondlagen aan moeten brengen. Het kan in dat geval beter zijn om voor wit behang te kiezen, maar dat is jouw eigen keus uiteraard.

Opfleuren met accessoires

Er zijn natuurlijk ook veel mogelijkheden als we denken aan accessoires. Je kunt gaan voor schilderijen, foto’s, plankjes en zo veel als je zelf wil. Zo kun je gaan voor een hele wand vol met verschillende fotolijsten, waardoor het er heel retro uit ziet, maar super cool! Of plankjes waar foto’s en plantjes op kunnen staan.

Probeer het een en ander uit en dan kom je vanzelf tot iets wat bij jouw smaak past!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*