Waarom wonen in Rotterdam?

Amsterdam was altijd dé place to be voor de stadsminnende Nederlander, maar dat beeld begint langzamerhand achterhaald te raken. Dit komt door de opkomst van Rotterdam. Deze moderne stad met vele gezichten werd door The Wall Street Journal al eens de coolste stad van Nederland genoemd. Veel mensen verkiezen Rotterdam tegenwoordig dan ook boven andere grote steden als Amsterdam en Den Haag. Waarom dat is? We leggen het je uit in dit artikel.

Stad met vele gezichten

Rotterdam kan met recht een stad met vele gezichten worden genoemd. Waar Amsterdam vooral bekend staat vanwege de historische binnenstad, is Rotterdam een stuk veelzijdiger. Chique wijken, levendige wijken, rustige wijken; ze zijn er allemaal. Bovendien is de Rotterdamse architectuur uniek in Nederland. Dit komt doordat 010 de enige stad is waar architecten volledig de vrije hand krijgen. De vele prachtige moderne gebouwen die Rotterdam kent getuigen hiervan.

Ontzettend veel te beleven

Rotterdam is daarnaast een stad waar gewoon ontzettend veel valt te beleven. Niet voor niets bezoeken steeds meer toeristen de havenstad. Wat dacht je bijvoorbeeld van architectonische hoogstandjes als de Markthal, de Erasmusbrug en De Rotterdam? Ook qua kunst en cultuur heeft Rotterdam van alles te bieden, net als op het gebied van winkels en uitgaansgelegenheden. 

Relatief lage huurprijzen

Een ander voordeel van wonen in Rotterdam zijn de relatief lage huurprijzen. Tenminste, als je ze afzet tegen die van Amsterdam. In Rotterdam krijg je simpelweg meer waar voor je geld. En bovendien is het woonaanbod behoorlijk divers: van hypermoderne woontorens aan de Maas tot rustige en kindvriendelijke woonwijken aan de rand van de stad. 

Huurwoning zoeken in Rotterdam

Ondanks dat de situatie beter is dan in Amsterdam, blijft het vinden van een betaalbare huurwoning in Rotterdam altijd een uitdaging. Daarom is het zaak om dit slim aan te pakken. Want als je één keer met je ogen knippert, kan de woning die je op het oog hebt al weg zijn. Een manier om dit te voorkomen is het gebruiken van Huurstunt, waar je een groot aanbod aan huurwoningen vindt in Rotterdam, Amsterdam, Den Haag en andere grote steden. Dankzij hun geavanceerde systeem ben je via Huurstunt altijd als eerste op de hoogte van nieuw aanbod. Hiermee vergroot je de kans om snel een woning te vinden in jouw favoriete grote stad.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*