Verschillende typen afzuigkappen

Een lekkere maaltijd bereiden is altijd een leuke bezigheid die veel genot heeft als resultaat. Maar koken kan soms ook best stressvol zijn. Het gaat lang niet altijd even soepel. Als je bijvoorbeeld iets niet gaar wil worden, of een gerecht ziet er niet zo uit als op het plaatje. Maar de meest vervelende situatie is als je iets aan laat branden en de rookmelder gaat af. Dan is de stress compleet. Bij gebeurde het best vaak dat de rookmelder afging terwijl er niets aanbrandde. Dit kwam omdat de afzuigkap niet goed werkte en er daardoor veel rook de kamer binnen kwam. De keuken heeft vaak blank gestaan. Toen heb ik uiteindelijk maar een nieuwe afzuigkap aangeschaft. Heb jij hetzelfde probleem en ben je toe aan een nieuwe afzuigkap? Hieronder staan enkele vormen waaruit je kan kiezen.  

Vizierkappen 

Vizierkappen zijn meestal gemonteerd aan de onderkant van een bovenkast. Hierdoor zijn deze afzuigkappen beter zichtbaar en duidelijker dan het geïntegreerde type, maar zijn ze iets subtieler dan de design- of schouwkappen. De vizierkappen worden geleverd met een klein glazen of plastic vizier dat de afmeting van de kap vergroot. Vooral de Novy dampkappen zijn razend populair onder de vizierkappen. Dit komt omdat ze goed onder een kast passen waardoor ze ideaal zijn voor keukens met beperkte ruimte, waardoor waardevolle opslagruimte bespaard wordt. 

Eilandkappen 

Deze afzuigkappen zijn ontworpen om boven een kookeiland te plaatsen. Geïntegreerd in het plafond of erboven opgehangen. Deze eilandkappen zijn ontworpen om vanuit elke hoek bekeken te worden en hebben niet de platte achterkant die je zou krijgen bij een wandkap. De meeste kookplaten met een kookeiland zijn van het type afzuigkap met kanalen die omhooggaan in het plafond, maar er komen steeds vaker designproducten die er minder uitzien als afzuigkappen en meer als verlichtingselementen. 

Designer kappen 

Als je echt een statement wil maken met een afzuigkap, kan je naar design afzuigkappen kijken. Deze ontwerpen zouden een prachtige aanvulling zijn op een keuken in een eigentijdse stijl. Aan deze stijl zijn kosten verbonden, dit zijn vaak de duurste type afzuigkappen, maar daaronder zitten nog gewoon standaard afzuigkappen. Er hangt dan wel een prijskaartje aan, maar dit type afzuigkap maakt wel een visuele impact op je keuken.  


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*