Tips voor het kopen van meubels

Meubels kopen voor jouw huis moet leuk en spannend zijn, geen taak die jij een stap boven een tandartsbezoek overweegt. Maar voor te veel huiseigenaren is dat precies wat er gebeurt als ze het vooruitzicht hebben om banken, stoelen, tafels en accentstukken te kopen. Met een beetje voorbereiding en planning kan je genieten van het aankoopproces van meubel als jij lekker gebruik kan maken van jouw stoelen. Volg deze eenvoudige tips:

#1 Stel een budget in

Wat ij je kunt veroorloven, is de bottom line voor elk decoratieproject en het kopen van meubels is geen uitzondering daarvan. Budgettering wordt nog belangrijker tijdens het kopen van stoelen, kasten en banken, sinds het om grote stukken gaat en vaak de duurste onderdelen. Het is duidelijk dat het vroeg in het proces instellen van een budget jouw zal helpen.

#2 Wensen en behoeften afzonderen

Nadat je een budget hebt bepaalt waar jij je geld aan uit wilt geven, is de kans groot dat jouw lijst met ‘wensen’ behoorlijk lang zal zijn. Verlaag het door het te vergelijken met een lijst met ‘behoeften’. Een kapotte stoel vervangen is waarschijnlijk een noodzaak in plaats van die prachtige eetkamerset te kopen die je in de verkoopflyer zag. Wat je ook beslist, onthoud dat meubels met klassieke lijnen en eenvoudige stoffen nooit uit de mode raken, en dat betekent dat jij jouw nieuwe kamer in de loop van vele maanden of zelfs meerdere jaren kan samenstellen.

#3 Beoordeel jouw levensstijl

Hoe jij jouw meubels gebruikt, is één van de belangrijkste overwegingen. Als je kinderen of huisdieren hebt, heb je een stevige constructie en gemakkelijk te reinigen stoffen nodig. Als je een kamer gebruikt die spaarzaam wordt gebruikt, zoals een bibliotheek of studeerkamer, kun je je mee richten op esthetiek. Je levensstijl heeft ook invloed op de kleuren die je kiest. De richtlijnen zijn redelijk gezond verstand: wit is een no-no voor kinderen en huisdieren; midden tot donker getinte prints zullen een veelheid aan zonden verbergen. Bedenk echt dat zelfs de meest duurzame meubels verslijten als ze worden misbruikt.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*