Nieuw jaar, nieuwe trends. Interieurtrends van 2020

We hebben de drukte van december af kunnen sluiten en de tijd is gekomen om ons te bedenken wat 2020 allemaal met zich mee gaat brengen. We vertellen je graag meer over onze verwachtingen voor de grote interieurtrends van 2020. Welke trends gaan we terug zien, en welke juist niet? Dit jaar heeft een hoop voor ons in petto en laten we er gezamenlijk wat kleurrijks van maken!

Warme kleurgebruik en stoere afwerkingen

2019 was het jaar van veel natuurlijke kleuren zoals groene en lichtgrijs/witte elementen. Dit kwamen we onder andere tegen in de keuken, gietvloeren en in woonaccessoires zoals plantenbakken van Ferm Living. Komend jaar verwachten we om in dit natuurlijke spectrum te blijven, maar wel met meer focus op aardetinten. Je kunt hierbij denken aan warmere kleuren als terracotta en donker groen. Dit kun je toepassen in de vorm van een nieuwe lik verf op de muur, maar ook heel goed met leren meubels, gekleurde kussentjes en lantaarns van gekleurd glas.

Duurzaam en multifunctioneel

Woonruimte wordt steeds duurder en lastiger te vinden. Hierdoor zijn veel mensen genoodzaakt om op een kleinere oppervlakte te wonen en dat zorgt voor interessante situaties! Er wordt steeds vaker gekozen voor multifunctioneel meubilair zodat er optimaal gebruik gemaakt kan worden van de kleine ruimte.

Daarnaast komt er dit jaar nóg meer focus op duurzaamheid. Dat geldt voor de interieurwereld, maar ook voor de voedings- en mode industrie. We zullen dus ook veel meer vintage meubelstukken tegenkomen. Dit zie je ook terug in de nieuwe collecties meubels en woonaccessoires van nieuwe producten. Kijk bijvoorbeeld eens tussen de laatste collecties van HK Living voor inspiratie.

Welke trends gaan we waarschijnlijk minder zien?

We horen verschillende geluiden dat de lichtgrijze kleuren die erg in waren niet veel langer hip zullen blijven. Het kleurgebruik zal echt gaan verschuiven naar de warmere aardetinten. Ook verwachten we wat meer klassieke meubels terug te zien dit jaar. 2019 stond wel erg centraal om de wat meer robuuste elementen zoals de loftdeuren van grof steigerhout. Dit jaar wordt het allemaal wat eleganter en ronder.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*