Maak van je huis een thuis

Je kent het misschien wel: je hebt je hele huis ingericht met mooie meubels, maar toch voelt het nog niet echt als ‘jouw’ huis. Maar hoe maak je nou van je huis wel een thuis? In dit artikel beschrijf ik vier dingen die je kunt toevoegen aan je interieur om het persoonlijker te maken. Van fotolijsten met je favoriete vakantiefoto’s erin tot een zelfgemaakte stoel aan de eettafel.  

Foto’s 

De eerste en misschien wel de belangrijkste tip om je interieur persoonlijker te maken, is het toevoegen van foto’s. Hang een paar fotolijsten op met platen die bij jou passen. Dit kunnen foto’s van jezelf en/of je gezin zijn, maar dit kunnen ook quotes, posters of schilderijen zijn die jou aanspreken. Foto’s zijn makkelijk toe te voegen en daarnaast ook weer makkelijk te veranderen als je toe bent aan iets nieuws. Als je de fotolijsten niet op wil hangen omdat er dan gaten in de muur komen, kun je ook een paar fotolijstjes neerzetten op een kastje. 

Persoonlijke voorwerpen

Een andere makkelijke manier om een persoonlijke touch te geven aan je interieur is om persoonlijke voorwerpen als decoratie te gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan het presenteren van al je souvenirs op je dressoir. Ook een beeldje die je geërfd hebt kan je interieur een stuk persoonlijker maken. Ze zijn makkelijk toe te voegen en ben je ze zat? Dan kun je ze ook zo weer weghalen en in een doos op zolder bewaren. 

Kleuren

Is blauw jouw lievelingskleur? Laat dit dan terugkomen in je interieur. Dit hoeft niet meteen in de vorm van een muur in die kleur te schilderen, dat mag natuurlijk wel. Ook met accessoires kun je je favoriete kleur(en) toevoegen aan je interieur. Denk ook na over kleurtonen, bij welke tonen voel jij je het fijnst. Ben jij meer van de donkere kleuren? Of juist van de lichte, frisse kleuren? Combineren mag ook. Zo kun je prima een aantal kleuren kaarsen op een plateau zetten of variëren met de kleuren van je posters.

DIY

Als je het leuk vindt om je handen uit de mouwen te steken, kun je natuurlijk ook zelf aan de slag gaan. Maak bijvoorbeeld je eigen stoelen, zo zijn het altijd ‘jouw’ stoelen en dat maakt het persoonlijk. Ben je niet zo handig, dan kun je ook denken aan het ophangen van een schilderij van je kind of zelf een schilderij maken. 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*