In vijf stappen naar je nieuwe huis

Verhuizen kan een stressvolle onderneming zijn en dit wil je natuurlijk zo soepel mogelijk laten verlopen. Wanneer je nog nooit bent verhuisd is het moeilijk om een inschatting te maken van het proces. In dit artikel geef ik je vijf stappen voordat je kan verhuizen naar je nieuwe onderkomen.

Stap 1: je huis verkopen

Wanneer je in een koopwoning woont, zul je deze eerst moeten verkopen. Bij de verkoop van je huis kun je een het beste een verkoopmakelaar in de hand nemen of je kunt het zelf doen, dit scheelt aanzienlijk in de kosten. Op het moment dat je een makelaar het werk laat doen, scheelt het je een hoop tijd. Weeg al deze zaken tegen elkaar af en maak op basis daarvan een juiste keuze.

Stap 2: hypotheek afsluiten

Fijn, je oude huis is verkocht. Nu is het tijd om een hypotheek aan te vragen en hier komt veel bij kijken. Begin met uitrekenen hoeveel je maximaal kunt lenen en maak vervolgens een afspraak met een hypotheekadviseur.

Stap 3: huis kopen

Wanneer de hypotheek rond is en je hebt je droomhuis gevonden, dan is het tijd om de koop definitief te maken. Zodra je het met de verkoper eens bent, kan je alles vast laten leggen bij een notaris.

Stap 4: verhuizen

De koop en verkoop is rond en dan is het zaak om je oude huis daadwerkelijk te verlaten en de verhuizing in gang te zetten. Bedenk van te voren goed of je de verhuizing zelf uit gaat voeren of dat je hiervoor een gespecialiseerd bedrijf inhuurt. Ook kun je kiezen om een verhuislift in Utrecht te huren en de rest van de verhuizing zelf te doen.

Stap 5: na de verhuizing

Op het moment dat je bent verhuisd, zul je dit moeten aangeven bij de gemeente binnen vijf dagen. Ook zul je belangrijke instanties op de hoogte moeten stellen van je nieuwe adres, zodat er geen belangrijke post verloren gaat. Maak ook een lijst van personen die je op de hoogte moet brengen van je nieuwe woonadres.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*