Hoe maak je laminaatvloeren schoon?

Laminaatvloeren zoals grijs laminaat zijn een populaire keuze in woningen, maar ze kunnen kwetsbaar zijn voor schade als je er niet voor zorgt. Laminaatvloeren zijn een uitstekende keuze voor veel mensen omdat het betaalbaar, gemakkelijk te installeren en te onderhouden is. Wanneer je je laminaatvloeren goed onderhoudt, gaan ze jaren mee. Hoe maak je je laminaatvloer op de juiste manier schoon? Dat lees je hier.

Regelmatig vegen of stofzuigen

Stof en vuil kunnen krassen op het oppervlak van je laminaatvloer veroorzaken. Gebruik een zachte borstel opzet op je stofzuiger. Gebruik geen harde borstel, omdat dit krassen op het oppervlak kan veroorzaken. Gebruik ook geen stofzuiger met een klopper, want dan beschadig je ook je laminaatvloer. Zodra je laminaatvloer grondig is schoongemaakt, kun je een vloerkleed op maat plaatsen om je ruimte er strakker en stijlvoller uit te laten zien.

Gebruik een vochtige dweil om vuil op te ruimen

Je kunt een vochtige dweil gebruiken om vuil op te ruimen. Gebruik geen natte dweil of droge dweil op laminaatvloeren, omdat dit het afdichtmiddel van de vloer kan beschadigen. Daarnaast kun je een bezem gebruiken voor de dagelijkse reiniging. Op deze manier kun je lichte vervuilingen snel en makkelijk verwijderen. Gebruik wel een zachte bezem om krassen op de vloer te voorkomen.

Gebruik de juiste vloerreiniger

Dweil de vloer met laminaatreiniger om deze schoon te maken. Je kunt ook een oplossing van 3 eetlepels vloeibaar afwasmiddel in 4 liter water gebruiken of een reinigingsproduct gebruiken dat speciaal is gemaakt voor laminaatvloeren. Gebruik geen reinigingsmiddelen die ammoniak, bleekmiddel of zuren bevatten, omdat deze je vloeren kunnen beschadigen. Kijk dus even goed welke reiniger geschikt is voor je vloer.

Test je laminaat eerst met water

Voordat je begint met het reinigen van je laminaatvloer, is het belangrijk om deze eerst te testen. Als laminaat niet afgedicht is, zal het water opnemen en opzwellen. Dit kan onherstelbare schade aan je vloer veroorzaken en toekomstige reiniging bemoeilijken. Als het oppervlak water opneemt zonder enige zichtbare verandering in kleur of textuur, ga dan verder met reinigen. Daarnaast zijn er ook kwalitatief sterke laminaatvloeren die watervast zijn en geen schade kunnen oplopen tijdens het dweilen. Bij deze vloeren kun je dus meteen beginnen met schoonmaken.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*