Dit moet je weten over de inboedelverzekering

Wanneer u voor het eerst een woning koopt of huurt, is alles wat op je afkomt even wennen. Als je eerder een huis hebt gekocht of gehuurd, weet je al het een en ander over het reilen en zeilen. Met de makelaar kan alles worden afgesproken over de hypotheek en er zijn verschillende verzekeringen die je moet of kunt afsluiten. Hoe zit het bijvoorbeeld met de inboedelverzekering? In dit artikel leest u er alles over.

Wat valt er allemaal onder de inboedel?

Met een inboedelverzekering zorgt u ervoor dat u kunt worden terugbetaald als er om wat voor reden dan ook schade is ontstaan ​​aan de inboedel van uw huis. De inboedel bevat alles dat verplaatst kan worden, in, op en aan uw huis en terrein. Denk bijvoorbeeld aan banken, tafels, kleerkasten en dergelijke. Er zijn ook zaken die in het ene geval onder de opstalverzekering vallen en in het andere geval de inboedelverzekering. Dit kan het geval zijn bij de vloer; zit de vloer vast aan de onderkant en zou het schade veroorzaken als je het uittrekt? Dan is de vloer gedekt door een opstalverzekering, maar is het kliklaminaat dat je mee kan nemen? Dan is de vloer gedekt door een inboedelverzekering. Dit kan ook het geval zijn bij trappen, keukens en open haarden.

Je krijgt niet altijd alles vergoed

De oorzaak van de schade is belangrijk voor de verzekeraar. Er moet ergens een grens getrokken worden. Schade die u bijvoorbeeld opzettelijk heeft veroorzaakt en schade die u had kunnen voorkomen worden niet vergoed. Dat laatste is bijvoorbeeld het geval door slecht onderhoud, maar ook als schade aan het huishouden wordt veroorzaakt door regen die door openstaande deuren of ramen komt. Deze schade had voorkomen kunnen worden.

Hoe vind je de beste inboedelverzekering?

U kunt allerlei informatie verzamelen bij verschillende verzekeraars, maar je kunt jezelf ook de Er zijn verschillende website waar je kunt vergelijken. Hier kan je ook de inboedelverzekering vergelijken. Op dit soort websites vult u uw gegevens in en vermeldt u de waarde van de inboedel. Vervolgens wordt een overzicht aangeboden van de meest geschikte en meest betaalbare verzekeringen.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*