Dit is hoe je Scandinavisch interieur creëert

De Scandinavische stijl is tegenwoordig overal te vinden. De interieurstijl wordt over de hele wereld geprezen in designtijdschriften en blogs. Met de focus op eenvoud, minimalisme en functionaliteit, heeft deze designbeweging die opkwam in de jaren ’50 ingetogen elegantie in huizen toegevoegd. Hier zijn een aantal tips voor het creëren van Scandinavisch interieurontwerp in jouw eigen huis.

Neutrale kleuren

De Scandinavische interieurstijl gaat niet alleen maar om witte muren. Er is zeker een kleurenpalet verbonden aan de woonstijl. Wit, grijs, zwart en bruin zijn vaak met elkaar verweven, waardoor een zuivere en kalmerende uitstraling ontstaat. Ontwerpers hebben ook andere popkleuren geïntroduceerd, zoals stoffig roze en rijk zeegroen voor extra accenten. In typisch Scandinavische ruimtes worden de muren wit gehouden, waardoor meubels en kunst je aandacht kunnen trekken. Het hoeft niet veel te zijn, denk bijvoorbeeld eens aan je deurklinken. Door een deurklink zwart toe te voegen creëer je contrast in de ruimte, maar hou je het eenvoudig. Dat is wat je wilt!

Licht gekleurde vloeren

Nu we het toch over kleuren hebben, vertellen we je graag dat vloeren in een Scandinavisch interieur altijd hardhout zijn. Vanwege de rauwe aard wordt het vaak in zijn natuurlijke kleur gelaten of wit geverfd. Dit draagt bij aan het vergroten van de ruimte en het uitnodigen van meer licht. Tapijt wordt in tegenstelling eigenlijk nooit gevonden in deze woonstijl. Je kunt wel denken aan een zacht wit kleedje op de vloer.

Laat licht binnenkomen

Het hebben van goed licht doet echt wonderen. Daarom wil je sowieso zoveel mogelijk natuurlijk licht toelaten. Scandinavische ruimtes hebben dan ook de neiging om raambekleding weg te laten. Indien gebruikt, hebben lichte stoffen zoals linnen en transparant de voorkeur. Hang hiernaast verschillende soorten verlichting op in je woning om ook ’s avonds een gezellig welkom gevoel te geven. Voeg ten slotte ook nog kaarslicht toe en je woning is helemaal perfect!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*