Dingen waar je aan wilt denken bij het kiezen van een nieuwe vaatwasser

Dingen waar je aan wilt denken bij het kiezen van een nieuwe vaatwasser

Vaatwassers, die ooit werden beschouwd als een luxe apparaat, zijn geëvolueerd tot onmisbare, tijdbesparende keukenapparatuur. Vaatwasmachineprijzen worden voornamelijk beïnvloed door capaciteit en speciale kenmerken, maar kunnen ook worden beïnvloed door bepaalde vaatwasmachine afwerkingen, zoals roestvrij staal. Vaatwasmachine modellen zijn verbeterd door tal van functies en energiebesparende opties, dus het is het beste om een idee te hebben van wat deze functies zijn; dan kun je beslissen wat voor jou echt belangrijk is bij het kopen van een vaatwasser.

Capaciteit van de vaatwasser

Dit is de eerste overweging die je wilt maken. Aanbieders als Eldi bieden veel verschillende aantal couverts aan. Hiermee wordt aangegeven hoeveel ruimte er beschikbaar is in de machine voor vaat. Vaatwassers die zes tot acht couverts bieden zijn compact en geweldig voor een stel, kleine keuken en een onregelmatig gebruik. Een vaatwasser geschikt voor gezinsgebruik biedt twaalf tot veertien couverts.

Wil je een ingebouwde vaatwasser?

Een ingebouwde vaatwasser is de versie die we het vaakst tegenkomen. Op deze manier maak je hem onderdeel van de keuken en kan hij mooi worden weggewerkt. Indien je een huurhuis hebt of je jouw vaatwasser liever in bijkeuken of schuur zet, kun je het beste kiezen voor een vrijstaande vaatwasser. Deze zijn vaak goedkoper om aan te schaffen en je bent flexibeler in het beslissen van de grootte van de vaatwasser.

Overwegingen voor energiebesparing

Vaatwassers zijn tegenwoordig zeer efficiënt, waardoor het gebruik hiervan milieuvriendelijker is dan een handwas. Er wordt namelijk sowieso al minder water gebruikt en er zijn hiernaast ook nog eens verschillende wasprogramma’s beschikbaar. Hierdoor kun je kiezen uit lichtelijk vuil, normaal, zwaar of spaarstand en zal jouw vaatwasser nooit meer water gebruiken dan nodig. Fijn voor het milieu én je portemonnee. Let bij de aanschaf van een nieuwe vaatwasser wel op het energielabel. Een vaatwasser met een A-label of hoger zijn de beste om te kopen!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*