Dingen die je moet weten voordat jij je huis gaat verbouwen

Je eigen huis verkopen is iets wat je niet zomaar doet. Je moet er goed over nagedacht hebben en precies weten wat je gaat doen en hoeveel geld je dat gaat kosten. Het is een grote investering en je wilt dus dat alles volgens jouw plan gaat. In dit artikel worden er meerdere tips hoe jij jouw verbouwing zo soepel mogelijk kunt laten verlopen.

Uitbouwen

Veel mensen met een koopwoning die een grote tuin hebben vinden het fijn als ze hun woonkamer net even een stuk kunnen verlengen. Je kunt de diepte van je woning een stuk groter maken dan dat het al is. Buiten dat het ontzettend fijn is dat je meer leefruimte hebt, vernieuw je gelijk je kozijnen aan de achterkant van je huis. Het is voor veel mensen ook een reden om op deze manier je huis meer waard te maken. Het is een stuk aantrekkelijker om jouw huis te kopen met een aanbouw en luxe schuifpui dan het huis van de buurman die al 30 jaar hetzelfde is.

Het kadaster

Als je ver wilt gaan uitbouwen of je wilt een schutting of schuur plaatsen, check dan altijd eerst even het kadaster of dat stuk grond waar jij op gaan wilt bouwen ook wel daadwerkelijk van jou is. Je kan een kadastrale kaart maatvoering online kopen. Dit product krijg je gelijk via de mail doorgestuurd en je kan gelijk kijken welk stuk grond rondom jouw huis nou eigenlijk precies van jou is.

Verbouwen

Verbouwen brengt een hoop stress met zich mee. Daarom is het handig om ruim va tevoren een goede planning te maken dat niet te strak is. Begin eerder dan eigenlijk nodig is aangezien de kans vrij groot is dat er iets niet precies gaat zoals je wilt en dit kost uiteraard tijd. Ook is het slim om van tevoren een budget op te stellen samen met de mensen die je gaan helpen met de verbouwing zo kom je niet tegen onverwachte verrassingen te staan.

Aannemer

Als je gaat beginnen met een grote verbouwing is de kans groot dat je een aannemer inhuurt. Uiteraard is het super belangrijk dat je de juiste man hebt voor de klus. De aannemer moet precies weten hoe jij het wilt hebben en zich zo goed mogelijk aan de planning en budget houden. Aangezien dat erg lastig is, is het handig om een keer in de zoveel tijd eens om de tafel te gaan zitten met de aannemer om de planning te bespreken en of de planning ook nog reel is om te bewerkstelligen. Ook is het handig om de huidige stand van zaken te bespreken.

Schilderen

Schilderen is een van de eerste zaken die de meeste mensen willen doen. Het is uiteraard het handigst om eerst te schilderen voordat je een vloer gaat aanleggen. Let er op dat je voor het schilderen eerst een primer op de muur aanbrengt. Dit zorgt ervoor dat de verf die je op de muur wilt hebben niet gelijk de muur intrekt. Dit scheelt je enorm veel verf en dus geld.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*