DE VOORDELEN VAN ROLGORDIJNEN

Er zijn tegenwoordig honderden soorten raamdecoratie. Elk type heeft dan ook zijn eigen functies en voordelen. Het rolgordijn is één van de bekendste en populairste type raamdecoratie en dat is ook niet zo gek. Dit zijn de voordelen van rolgordijnen.

Diverse mogelijkheden

Rolgordijnen zijn er in verschillende soorten en maten. Dit type raamdecoratie past op vrijwel ieder type raam en in iedere ruimte. Ze zijn verkrijgbaar in een verduisterende stof, lichtdoorlatende stof of een combinatie hiervan (het duo rolgordijn). Verduisterende rolgordijnen zijn perfect voor in de slaapkamer. Deze laten geen licht door, waardoor je lekker kunt slapen in een donkere kamer. Lichtdoorlatende rolgordijnen zijn perfect voor in de woonkamer of de eetkamer. Deze bieden een fijne combinatie van privacy en genoeg lichtinval. Een duo rolgordijn wordt ook wel een roljaloezie genoemd. Deze heeft stofbanen en gaasbanen die voor elkaar langs schuiven, waardoor je zelf de lichtinval en privacy kunt bepalen. Deze zijn ideaal voor in de woonkamer of werkkamer.

Makkelijk te combineren

Rolgordijnen zijn makkelijk te combineren met andere raambekleding, zoals overgordijnen of inbetweens. De gordijnen zorgen voor wat extra sfeer, terwijl de rolgordijnen het licht buiten houden en je privacy garanderen. Omdat rolgordijnen een strakke uitstraling hebben, kun je er met gordijnen voor zorgen dat ze ook in andere interieurs passen. Kies voor kleuren en stoffen die bij elkaar en bij het interieur passen, en je zal zien dat de rolgordijnen en gordijnen één geheel vormen.

Isolerende werking

Rolgordijnen hebben een isolerende werking, waardoor ze helpen om de gewenste temperatuur in huis te bereiken. Doe ze in de zomer omlaag om ze te gebruiken als binnenzonwering. In de winter kun je ze juist omlaag doen om de warmte van de kachel binnen te houden.

Privacy

Iedereen vindt privacy belangrijk en daar draagt een rolgordijn aan bij. Een woning met veel ramen en licht is mooi, maar brengt niet altijd een veilig gevoel met zich mee. Vooral wanneer je aan de straatkant woont, is het niet prettig als iedereen naar binnen kan kijken. Met lichtdoorlatende rolgordijnen zorg je voor genoeg privacy in huis, terwijl je nog wel kunt zien of het buiten licht is. Rolgordijnen kunnen ook helpen om inbraken tegen te gaan. Door ze dicht te doen als je weggaat, kunnen inbrekers niet zien of er iemand thuis is en wat er binnen te halen valt.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*