3X schoonmaak hacks in huis

3X schoonmaak hacks in huis

Schoonmaken is voor weinig mensen een favoriete bezigheid, toch moet het regelmatig gebeuren om een prettig huishouden te creëren. Gelukkig zijn er veel hacks te vinden waarmee je schoonmaken wat makkelijker of leuker kunt maken. We hebben een lijstje opgesteld met een paar van deze leuke hacks.

Kringen in de tafel

Ongelukjes gebeuren. Net die ene keer dat je te lui bent om een onderzetter te pakken en je hebt gelijk een kring op tafel? Of een tweedehands pareltje op de kop getikt die een goede schoonmaakbeurt nodig heeft? Kringen op houten tafel kun je op een aantal manieren verwijderen. Een verse kring kun je soms nog wegblazen met een föhn. Voor een oudere kring kun je aan de slag met baking soda of vaseline. Hoe dit werkt lees je (na het lezen van deze blog) op woonlovers.nl.

Voegen en tegels schoonmaken

Of het nu in de keuken of de badkamer is, soms moet je de tegeltjes even een flinke schrobbeurt geven. Tegels ontvetten kan soms best lastig zijn en er zijn ook dingen die je beter niet kunt doen omdat deze meer schade toe kunnen brengen aan jou en de voegen dan je wil. Natuurlijk kun je gebruik maken van speciale keuken ontvetter of andere kostbare schoonmaakmiddelen maar er zijn ook andere huis-tuin-en-keukenmiddeltjes die hier heel goed voor werken. Witte azijn en baking soda bijvoorbeeld. Onze vrienden van Woonlovers.nl kunnen dit wederom heel goed uitleggen.

De oven

Het schoonmaken van de oven kan ook een vervelend klusje zijn. Daarom stellen veel mensen het te vaak uit, waardoor het eigenlijk alleen maar lastiger wordt. Maar ook dit heb je zo opgelost met een leuke schoonmaak hack. Smeer de binnenkant van de oven in met groene zeep en plaats en schaaltje met wat ammoniak in de oven. Doe de deur dicht en laat het een nachtje staan. De volgende dag kun je alle viezigheid gemakkelijk verwijderen!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*