Overstappen naar een andere zorgverzekering

Het einde van 2020 is in zicht en we gaan weldra over naar 2021. Dat betekend dat we kunnen overwegen of we willen overstappen van zorgverzekering. Ook kunnen we kiezen om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. In deze blog wordt verteld waar u het beste informatie rondom het overstappen zorgverzekering kunt vinden en op welk moment u de overstap kan maken.

Overstappen tijdens het zorgseizoen

Tijdens het zorgseizoen (van 12 november tot en met 31 december 2020) kan het gemakkelijkst worden overgestapt naar een nieuwe zorgverzekering voor 2021. In deze periode kunt u de premies van alle zorgverzekeraars vergelijken en hoeft u alleen maar uw huidige zorgverzekering te verlengen. Het vergelijken van zorgverzekeraars kunt u het beste doen op Goedkoopstezorgverzekering.nl. Als u tijdens het zorgseizoen overstapt, zegt uw nieuwe zorgverzekeraar uw oude zorgverzekering voor u op.

Overstappen in januari 2021

Als u niet voor 1 januari 2021 naar een andere zorgverzekeraar bent overgestapt, kunt u dat nog steeds doen tot 1 februari 2021, maar alleen als u voor 1 januari 2021 met uw zorgverzekering bent gestopt. In dat geval bent u met terugwerkende kracht vanaf 1 januari verzekerd via uw nieuwe zorgverzekering. Als u van plan bent uw zorgverzekering zelf op te zeggen, moet u rekening houden met het volgende:

1. In bijna alle gevallen kan de opzegging van een zorgverzekering alleen schriftelijk gebeuren.Uw opzegging moet voor 31 december bij uw oude zorgverzekeraar binnen zijn.

2. Omdat een opzegging niet met terugwerkende kracht (d.w.z. na 31 december) kan worden gedaan, kunt u overwegen om uw opzegging per aangetekende brief te versturen.

3. Omdat de opzegging van uw huidige zorgverzekering in verband met een overboeking altijd aan het einde van het jaar plaatsvindt, is het verstandig om rekening te houden met mogelijke vertragingen in de postbezorging rond de feestdagen.

Overstappen in de tussentijd

Vanaf 1 februari tot en met 31 december 2021 kunt u in principe niet meer overstappen naar een andere zorgverzekering. Er zijn echter een aantal uitzonderingen:

1. U gaat scheiden, waardoor uw persoonlijke situatie verandert;

2. U heeft in het buitenland gewoond en u verhuist naar Nederland;

3. U bent in Nederland belastingplichtig, maar woont officieel in het buitenland;


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*