Wat is een medisch gezichtsmasker?

De medische mondkapjes FFP2 worden aanbevolen voor gebruik bij patiënten tijdens een pandemie of andere virusperiode. Ze beschermen zowel de patiënt als het medische personeel tegen kruisbesmetting en zijn niet hetzelfde als chirurgische maskers. Ze helpen de overdracht van infecties te voorkomen wanneer ze worden gebruikt in combinatie met andere persoonlijke beschermingsmiddelen of PBM. Houd er rekening mee dat medische gezichtsmaskers (FFP2) worden geadviseerd voor bescherming tegen het coronavirus en COVID-19 volgens de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie. Een medisch masker FFP2 kan worden gebruikt door eerstelijns medisch personeel of beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg die direct contact hebben met patiënten en mogelijk worden blootgesteld aan een potentieel risico op infectie door deze virussen.

Voordelen van latex handschoenen

De latex handschoenen blijven een van de meest populaire handschoen varianten die op de markt verkrijgbaar zijn, met name in commerciële en industriële toepassingen. Ondanks dat er andere  opties zijn zoals vinyl en nitril. Latex wegwerphandschoenen zijn uitzonderlijk elastisch en bestand tegen scheuren vanwege de fysieke kenmerken van natuurlijk rubberlatex. Ze bieden ook bescherming tegen verschillende gevaren, waaronder pathogenen en bepaalde chemicaliën in bepaalde gradaties. Latex wegwerphandschoenen worden algemeen beschouwd als het meest comfortabele materiaal voor wegwerphandschoenen dat beschikbaar is. Ze stellen gebruikers in staat om delicate taken uit te voeren die een hoge mate van aanraakgevoeligheid vereisen en door hun nauwsluitende pasvorm en gevoel als een tweede huid. Latexhandschoenen zijn gemakkelijker biologisch afbreekbaar dan synthetische handschoenen omdat ze zijn gemaakt van een natuurlijk materiaal. Dit maakt ze een voorkeurskeuze voor sommige gebruikers. Latex kan worden gebruikt in een breed scala aan toepassingen in verschillende sectoren. Koop nu je eigen latex handschoenen!

Correcte PBM tijdens COVID 19

Het is belangrijk om te weten wat de juiste PBM zijn voor de omgang met patiënten tijdens COVID 19. Dit omvat het dragen van een chirurgisch masker en medische handschoenen, evenals oogbescherming en andere beschermende kleding. Het wordt dus ook aanbevolen om een ​​plastic wegwerp jas over je kleding te dragen en hoofdbescherming zoals haarnetjes. Deze stappen zijn belangrijk om jezelf te beschermen tegen het oplopen van het virus door je blootstelling te beperken aan geïnfecteerde druppeltjes of lichaamsvloeistoffen die worden opgehoest door patiënten die mogelijk ziek zijn met COVID-19 of andere soorten aandoeningen van de luchtwegen. Raadpleeg altijd de laatste richtlijnen van het RIVM om aan de gestelde eisen te voldoen.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*