Waarom zou ik een auto importeren?

Een auto te importeren wordt steeds populairder. En dat is geen wonder. Zeker in Nederland is de selectie aan autos veel kleiner als in landen zoals Duitsland. Door dit en veel anderen redenen, die wij in deze blog gaan bespreken, is het een goed idee om naar het buitenland te kijken voor je nieuwe auto.

Grotere selectie

Als je een bepaald auto zoekt, is de kans klein dat je deze in Nederland zult vinden. In Duitsland is de selectie zoveel groter. Zo is de waarschijnlijkheid dat je je droomauto vindt heel erg groot. Ga dus op duitse occasionsites kijken of je je auto daar vindt. Het is wel handig om een autohandelaar te vinden die dicht bij de grens is. Zo moet je later minder betalen voor transport kosten.

Goedkoper

Nederland is een van de duurste landen in Europa als het gaat om autos kopen. In Duitsland kun je voor veel minder geld een auto kopen. Ook met al de kosten die erbij komen bij het importeren, spaar je nog altijd geld.

Zelf BPM berekenen

Als je een auto importeert en een Nederlands kenteken wilt hebben, moet je bijna altijd een BPM betalen. De BPM hangt af van de marktwaarde van je auto. De BPM moet je zelf berekenen. En hoewel de Belastingdienst richtlijnen op hun website hebben, is het af te raden om deze te volgen. Er zijn namelijk veel manieren waarop je de BPM kunt berekenen. De Belastingdienst kiest natuurlijk de duurste manier. Je kunt dus fors besparen als je het op de juiste manier doet. Hier kan je Automotive import ook verder helpen.

Laat je auto niet importeren door een autohandelaar

Veel Nederlandse dealers bieden een import-service aan. Je zult hier echter geen prijsvoordeel uit kunnen halen. Je zult namelijk veel voor afleverkosten en marge moeten betalen. Zo gaat je geld snel in rook op.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*