Thuiswerken: Hoe bevalt dat nu?

Tip 2020-2021: blijf zo lang mogelijk thuis. Thuiswerken komt daarom steeds vaker voor in de samenleving. Waar de werkgever eerder werknemers op kantoor ziet, werken nu veel mensen vanuit huis. Hoewel we tijdens het Covid-19-tijdperk niet anders kunnen, lopen de meningen over thuiswerken uiteen. Thuiswerken bespaart kosten, maar maakt het u ook productiever? Hieronder vindt u de voor- en nadelen van thuiswerken.

Voordelen

Kostenbesparend

Een van de grootste voordelen van thuiswerken is de kostenbesparing voor de werkgever. Doordat medewerkers niet meer naar kantoor komen, is er minder kantoorruimte nodig. Een dagelijkse lunch of een groot aantal kopjes koffie is ook uitgesloten. Auto of openbaar vervoer wordt veel minder vaak gebruikt. Dit kan u veel geld besparen.

Minder ziekteverzuim

Werknemers melden zich minder vaak ziek als ze thuis werken. Als iemand verkouden is of hoofdpijn heeft, is de kans groter dat iemand thuis blijft doorwerken.

Toegenomen productiviteit

Talrijke onderzoeken tonen aan dat werknemers productiever zijn wanneer ze flexibele uren werken dan wanneer ze op kantoor werken. Mensen die vanuit huis werken, waren 15% productiever dan hun collega’s op kantoor. 92% gaf ook aan hetzelfde of meer werk te doen als ze thuis werken. Collega’s storen ook minder snel andere werknemers, waardoor het concentratievermogen hoog blijft. Dit houdt collega’s gemotiveerd.

Minpunten

Minder vlotte gesprekken

Belangrijke zaken worden online besproken. Dit maakt het moeilijk om essentiële zaken over te dragen. Een offline vergadering is veel effectiever om belangrijke zaken te bespreken. Komt u ruimte tekort in uw kantoor, dan bestaat de mogelijkheid om een ​​vergaderruimte te huren. U kunt gemakkelijk een vergaderruimte huren in het Sint-Niklaas bij bedrijvencentrum Waasland.

Werk en privéleven

Thuiswerken heeft ook een aantal minpunten. Omdat thuiswerkers flexibeler zijn in hun schema, is het moeilijk om werk en privé te onderscheiden. Er is een grote neiging om wat persoonlijke zaken tussen werkzaamheden door te doen. Dit leidt tot meer overwerkte medewerkers.

Thuiswerken is niet voor iedereen geschikt

Sommige werknemers vinden het erg moeilijk om vanuit huis te werken. Sommige mensen vinden het juist fijn om ‘s ochtends naar hun werk te rijden of met een krant in de trein te zitten, en kunnen nu moeilijker meteen achter de computer zitten. Bovendien kunnen veel mensen thuis niet goed werken omdat ze thuis met ontspanning associëren.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*