Reclame huis aan huis verspreiden? Dit moet je weten

Wil jij voor jouw bedrijf of organisatie reclamedrukwerk verspreiden? Het verspreiden van reclamedrukwerk is een behoorlijke investering. Om het gewenste effect te bereiken is het belangrijk dat je goed op de hoogte bent van alle wetten, regels, mogelijkheden en eventuele obstakels. Wij vertellen je alles wat je moet weten over huis aan huis reclame verspreiden.

Wetten en regelgeving rondom reclame huis aan huis verspreiden

Voordat je überhaupt reclamedrukwerk kunt verspreiden is het belangrijk dat je volledig op de hoogte bent van de wetten en regels rondom huis aan huis verspreiding. Voor het verspreiden van reclamedrukwerk is geen vergunning vereist, maar het reclamedrukwerk moet wel aan de eisen van de Nederlandse Reclame Code en de regels van de Wet Oneerlijke Handelspraktijken – Misleidende Reclame voldoen. Raadpleeg deze beide regelgevingen voordat je start met het proces van huis aan huis verspreiden. Zo voorkom je vervelende situaties en weet je zeker dat jouw reclamemateriaal aan alle eisen voldoet. Meer informatie hierover vind je op de website van de Rijksoverheid.

Startfase: content bepalen, ontwerp (laten) opstellen

Het huis aan huis verspreiden van allerlei soorten reclamedrukwerk begint met het bepalen van de content en het opstellen van een ontwerp. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat er een duidelijk doel van de reclameverspreiding wordt geformuleerd. Een flyer verspreiden om mensen te informeren vraagt om een andere aanpak dan een folder met aanbiedingen verspreiden om mensen te verleiden tot het doen van een aankoop. Formuleer voordat je aan de slag gaat een duidelijk doel, bepaal daar omheen de content en bespreek dit en eventuele andere wensen wat betreft het ontwerp uitvoerig met de ontwerper, zodat ze weten welke indeling en kleuren ze het beste kunnen hanteren. Het ontwerpen van reclamedrukwerk kan je uitbesteden aan een ontwerpbureau, maar sommige reclamedrukwerk- en verspreidingsspecialisten bieden het totaalpakket en kunnen dit dus ook voor je uitvoeren.

Drukken en verspreiden van reclamedrukwerk

Nadat er een ontwerp is opgesteld en goedgekeurd, kan er worden gestart met het drukken en vervolgens huis aan huis verspreiden van het reclamedrukwerk. Het is mogelijk om voor het drukken en verspreiden twee verschillende bedrijven te benaderen, maar sommige verspreidingsdiensten kunnen zowel het drukken en verspreiden voor jou uitvoeren. Hierdoor blijven de kosten laag en kan het hele proces al binnen twee weken worden afgerond. Zo kan jouw reclamedrukwerk al binnen een aantal weken bezorgd worden bij alle huishoudens in de door jou gekozen regio.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*