Manieren om je hond te verwennen

Voor veel mensen is hun hond hun allerbeste vriend. Je wil je trouwe viervoeter graag verwennen, maar hoe doe je dat? Je hond mag immers niet alles eten. Er zijn gelukkig nog heel veel andere manieren om je hond te verwennen.

Wandelen

Bijna alle honden houden van een goede wandeling. Wanneer je je hond dus eens lekker wil verwennen, kan je een lange wandeling gaan maken in het bos of in een park. Wanneer je hond dan ook nog lekker kan rennen en spelen, kan je hem niet gelukkiger maken. Een gelukkige hond en een baasje dat een flink stuk gewandeld heeft, beter kan je het niet krijgen.

Speelgoed

Elke hond is gek op speelgoed. Koop dus eens een nieuwe bal of een nieuw stuk touw. Waarschijnlijk krijgt je hond het voor elkaar om het speelgoed in no-time kapot te maken, maar dat moet je maar voor lief nemen. Dat is juist een goed teken. Wanneer je hond niet naar het nieuwe speeltje omkijkt, vindt hij het niet zo interessant. Wanneer hij er uitgebreid mee gaat spelen, is het wel een succes.

Koekjes

Tuurlijk mag je hond af en toe iets lekkers. Daar zijn speciale hondenkoekjes voor. Wanneer je je beestje even wil verwennen, mag je hem een koekje geven. Een koekje kan ook als beloning dienen. Naast hondenkoekjes kan je je hond ook een stukje overgebleven vlees van jouw maaltijd geven. Dit mag hij gewoon hebben, mits het niet te sterk gekruid is.

Goede voeding

Het belangrijkste is natuurlijk goede voeding. Dat is de basis voor elke hond. Je kan je hond bijvoorbeeld rauw vlees van Kiezebrink geven. Dat zit boordevol met gezonde voedingsstoffen waar je hond de hele dag op kan teren. Naast vlees zijn brokken ook goed voor je hond. Vaak zitten hier meerdere voedingsstoffen in en is een goede basis voor zijn dagelijkse maaltijd.

Aandacht

De meest makkelijke manier om je hond te verwennen, is door hem simpelweg genoeg aandacht te geven. Ga met hem spelen of knuffel je hond uitvoerig. Je hond voelt zich dan geliefd. Begroet je hond altijd als je thuis komt. Zo weet je hond dat hij gezien wordt.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*