Loonadministratie uitbesteden? De voordelen voor ondernemers

Loonadministratie, zucht… Of het nu gaat om vijf of 50 medewerkers, voor elk persoon moet de administratie gedaan worden. Je kunt hierbij denken aan formulieren die het loon en de verschuldigde bedragen berekenen, maar je moet ook kennis hebben over diverse loonbelastingen en heffingen. Kortom: een ingewikkelde materie, waar je liever niet te veel tijd mee kwijt wilt zijn. Door je loonadministratie uit te besteden krijg je goed overzicht in alle zaken omtrent je personeel en kun je dit voor een klein bedrag uit handen laten geven. De voordelen van het uitbesteden lees je hieronder!

Kostenbesparend

Aan het uitbesteden van je salarisadministratie zitten zeker kosten verbonden. Je moet ten eerste een softwarepakket aanschaffen voor verschillende licenties. En daarnaast moet je ook iemand inhuren die deze administratie voor je uitvoert. Maar vergeet niet: er zijn ook vele verborgen kosten waar je rekening mee moet houden als je het zelf uitvoert. Ten eerste moet je hier zelf veel tijd en energie insteken, wat je natuurlijk ook in taken kunt steken wat uiteindelijk het geld binnenbrengt en daarnaast heb je dan ook geen controle of je de gedane zaken goed hebt uitgevoerd. Of het goedkoper is, laten we in het midden, maar het zul je vast en zeker meer tijd opleveren.

Ingewikkeld

De loonadministratie is niet alleen een tijdrovende bezigheid, maar het is ook niet het makkelijkste werk om te doen. Dan denk je, eens per jaar vind ik dit prima om te doen maar helaas is dit een maandelijkse bezigheid waar je niet altijd zin in hebt. Door het uit te besteden, hoef je zelf geen overzicht te hebben in al deze moeilijke kosten. Het Salaris Kantoor zorgt ervoor dat je volledige verwerkte loonadministratie binnen 24 uur weer retour naar je komt. Dat scheelt een hoop administratieve rompslomp. Door je loonadministratie uit te besteden heb je weer extra tijd om aan andere (belangrijkere) zaken te besteden.

Altijd hulp

Naast alle hulp die je krijgt betreft het uitwerken van je loonadministratie, kun je ook te allen tijde gebruik maken van de gratis helpdesk. Deze helpdesk helpt je met alle vragen omtrent loonzaken van je medewerkers. Daarnaast wordt er ook vaak een vaste accountmanager aangewezen die je graag helpt om alle vragen over deze administratie te verduidelijken. Kortom: je bent geen extra tijd meer kwijt aan het opstellen van moeilijke rapportages en dat voor een klein vast bedrag per maand. Waar wacht je nog op?


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*