Inspiratie voor de tuin

Nu we met elkaar veel thuis zitten, is het des te belangrijker dat je je prettig voelt in je eigen huis. Sinds het thuis werken is begonnen, is de zon niet meer gestopt met schijnen. Het mooie weer komt er weer aan en dat betekent dat we allemaal weer lekker in de tuin willen zitten. Om tot ultieme ontspanning te komen, is het fijn dat de tuin er mooi bij ligt. In dit artikel vind je enkele inspiratie tips.

Lounge

Om lekker te kunnen ontspannen en van de zon te genieten, is een lounge set ideaal. Wanneer je deze mooi aankleedt met wat kussens en lekkere banken, wil je hier niet meer vandaan. Met een drankje en een snackje kom jij de dag wel door.

Tuinhuisje

Op de iets minder warme dagen is een tuinhuisje ideaal. Als je tuin groot genoeg is, kan je ervoor kiezen om een tuinhuis of een blokhut in de tuin te laten plaatsen. Een tuinhuisje met overkapping zorgt ervoor dat je wel het knusse hebt van het huisje, maar je kan nog wel droog buiten zitten. Ideaal voor het wisselvallige weer hier in Nederland.

Vijver

Wanneer het lekker weer is, zoeken we vaak massaal het water op. We willen naar de zee, naar een meertje of gaan aan een riviertje liggen. Water zorgt voor verkoeling en heeft een ontspannend effect. Nu is het lastig om een compleet strand met zee na te maken in je tuin, maar je kan wel een vijver aanleggen met bijvoorbeeld een klein watervalletje erin. Het watervalletje zorgt ervoor dat het water blijft stromen. Het geluid van stromend water wordt vaak als rustgevend ervaren en zorgt ervoor dat je heerlijk kan ontspannen in je eigen tuin.

Bloemen en planten

Als je ultiem wil ontspannen in je eigen tuin, mogen bloemen en planten niet ontbreken. Bloemen en planten zorgen voor zuurstof en het is prachtig om te zien, vooral wanneer de bloemen aan het bloeien zijn. Het zien van zo’n kleurig geheel maakt dat je spontaan vrolijk wordt. Absoluut een aanrader dus voor een ideale tuin.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*