How to: zelf een buitenkraan aanleggen

Een buitenkraan kan om verschillende redenen goed van pas komen! Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een buitenkraan voor het besproeien van planten in de tuin, een buitenkraan om een zwembad te kunnen vullen in de zomer, enzovoorts. In dit artikel leggen we samen met een loodgieter stapsgewijs uit, hoe een buitenkraan geplaatst kan worden. Tips van deze loodgieter kunnen de kans op fouten bij het plaatsen van de buitenkraan minimaliseren. De hulp van een professionele loodgieter is hierbij niet direct noodzakelijk.

Voorbereidende werkzaamheden

Om aan het plaatsen van een buitenkraan te kunnen beginnen, is het allereerst belangrijk om een plek voor de buitenkraan aan te wijzen. Zorg dat hier een gat in de muur geboord wordt, waarin je een elektriciteitsbuis plaatst. Vervolgens kun je de rand rondom deze buis dichten met kit. Sluit vervolgens de waterleiding af en zorg dat de bestaande leiding wordt ingekort. Op deze bestaande leiding kan vervolgens een T-stuk gemonteerd worden. Met een T-stuk is het mogelijk om een afsplitsing van de leiding te maken.

Nieuwe kraan aansluiten

Nu er een T-stuk op de bestaande leiding is aangesloten, kan begonnen worden aan het aansluiten van de nieuwe kraan. Dit doe je door een koperen buis te leggen naar het elektriciteitsbuisje, die eerder in de buitenmuur geplaatst is. Plaats vervolgens een muurplaat op de buitenmuur en sluit de nieuwe leidingen hierop aan. Vervolgens kun je de kraan vastzetten en de waterleiding opnieuw aansluiten. Het is erg belangrijk om alle nieuwe leidingen hierbij nog eens na te lopen, om deze te controleren op lekkages.

Tip: in de winter dien je de buitenkraan af te sluiten, als je deze niet eens per twee of drie dagen gebruikt. De kans is groot dat de leidingen bevriezen, waarbij het bevroren water voor het knappen van de leidingen kan zorgen.

 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*