Handelen in Bitcoin voor beginners

We leven in een tijdperk van cryptocurrency. Veel mensen hebben al een fortuin gemaakt door te investeren in Bitcoin. Handelen in Bitcoin lijkt misschien wel makkelijk, maar niets is minder waar. Voordat je geld stopt in crypto is het erg belangrijk dat je de cryptocurrency goed hebt bestudeerd. Als je de markt een beetje begrijpt is het een stuk makkelijker. Vandaag lees hoe je begint met handelen in Bitcoin als beginner.

Hoe koop ik Bitcoin?

Je kunt Bitcoin kopen op veel verschillende manier. Het is zelfs mogelijk om deze van je buurman over te kopen mocht hij deze hebben. De meeste mensen kopen toch crypto bij een exchange. Dit is een online platform waar je crypto kunt kopen en verkopen. Je betaalt vaak een klein percentage over je aangekochte bedrag.

Is Bitcoin wel veilig?

Cybercriminaliteit komt tegenwoordig steeds meer voor. Zijn mijn Bitcoins dan wel veilig? Je hoeft je daar geen zorgen om te maken, want Bitcoin werkt met een blockchain. Hierdoor kunnen er veilig transacties worden gemaakt. In het verleden is het cybercriminelen eén keer gelukt om Bitcoins  te stelen. Nadat dit is gebeurd heeft de Bitcoin gelijk stappen ondernomen, zodat dit in de toekomst niet meer gebeurt.

Waar bewaar ik Bitcoins?

Je kunt je Bitcoin op verschillende manieren bewaren. Als gebruik maakt van een exchange heb je vaak ook de mogelijk om daar een wallet te kopen. In een wallet kun je jouw Bitcoin veilig bewaren. Je kunt dit vergelijken met een digitale portemonnee. Je hebt ook de mogelijkheid om voor een offline wallet te kiezen. Deze heb je dan thuis. Het risico van een offline wallet is wel dat als je deze kwijtraakt je ook je crypto kwijt bent.

Wanneer investeren?

Het juiste moment is altijd moeilijk te bepalen. De Bitcoin koers speelt hierbij een belangrijke rol. De koers geeft aan of de waarde van crypto in een stijgende of dalende lijn zit. Er zijn ook verschillende forums waar ervaren investeerders hun tips geven.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*