Grootste ergernissen in het verkeer

In het verkeer heb je te maken met veel verschillende deelnemers en voertuigen. We moeten de weg delen met auto’s, fietsers, voetgangers, vrachtwagens, bussen en trekkers. Niet iedereen neemt het heel nauw met de regels die gelden en doen vooral waar ze zelf zin in hebben. Niet zo gek dus dat er nog wel eens wat ergernissen ontstaan tussen verschillende weggebruikers. De meest voorkomende ergernissen zijn in dit artikel te lezen.

Gebruik van de telefoon

Stip op nummer één in de grootste ergernissen staat het gebruik van de telefoon achter het stuur. Zeker 54% ergert zich als zij hun medeweggebruikers hun telefoon zien gebruiken. Deze ergernis is zeker terecht, omdat het gebruiken van je telefoon achter het stuur veel gevaren met zich meebrengt. Wanneer je op je telefoon kijkt, kan je op dat moment niet op de weg letten. Andere mensen zijn snel over het hoofd gezien en er is sprake van een botsing. Dit wil je niet. Het is niet voor niks dat de telefoon de grootste veroorzaker is van ongelukken in het verkeer. Niet meer dan terecht dat de boete die daarop staat zo hoog is, namelijk €240.

Slecht afgestelde verlichting

Wat ook veel genoemd wordt als het gaat om ergernissen in het verkeer, is verkeerd afgestelde verlichting. Wanneer je H7 led koplampen niet goed afgesteld zijn, kunnen deze het tegemoetkomend verkeer verblinden. Dat is niet fijn en levensgevaarlijk, omdat je voor enkele seconden even niks meer ziet. Vervolgens moeten je ogen bijkomen van de felle lamp waar het zojuist in heeft gekeken. Controleer dus met enige regelmaat of je lampen nog goed afgesteld zijn.

Bumperklevers

Een van de grootste ergernissen in het verkeer zijn de bumperklevers. Er is niks zo irritant dan een auto in je spiegel steeds dichterbij te zien komen. Gevaarlijk is dit ook. Als jij moet remmen, heeft de auto achter je niet voldoende tijd om ook tot stilstand te komen. Een botsing is dan onvermijdelijk.

Overige ergernissen

Naast de bovengenoemde ergernissen, zijn er natuurlijk nog wel meer irritaties in het verkeer. Voorbeelden zijn links blijven rijden waar je makkelijk naar rechts kan, asociaal rijgedrag, fors te hard rijden, fietsers die geen verlichting aanhebben en mensen die te langzaam rijden.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*