Gezonde zoetigheid

Blijf jij ook altijd even staan kijken bij de bakker naar al het gebak en de kleurrijke lekkernijen? Taarten in allerlei vormen en maten, vullingen in elke smaak… tegenwoordig zijn de taarten soms te mooi om op te eten! Iedereen die al eens een poging gedaan heeft om zelf iets te bakken, zoals een heerlijke taart of cake, weet dat het er altijd in gaat: suiker. Of je nu bezig bent met de taartbodem, de vulling of een kleurrijke topping: zet de suiker maar klaar!

Dat suiker voorkomt in enorm veel recepten, hoeven we je niet te vertellen. Iedereen kent de smaak en de structuur, maar iedereen weet ook dat (te) veel suiker niet goed is. Daarom vertellen wij je graag over de mogelijkheid om suiker te vervangen door honing. Honing is zoeter en heeft een meer uitgesproken smaak.

Onze tips voor bakken met Hakhoning

Honing is zoeter dan suiker en kan je dus ook beter niet één op één verwisselen. Een simpele manier om de hoeveelheid te gebruiken honing om te rekenen is dat je een kwart minder honing pakt dan suiker. Stel dus dat in je recept staat 100gr suiker, dan wissel je dat in voor 75gr honing. Daarnaast kun je ook iets minder water gebruiken, omdat honing uit water bestaat.

Gebruik je een donkere honingsoort? Dan zal deze sterker zijn van smaak en is het beter om de helft minder honing te pakken.

Liever simpel?
Heb je geen zin om te rekenen, maar wil je wel graag de gekleurde Hakhoning brokjes combineren met een gebakje? Gebruik de brokjes dan als versiering op of naast je gebak.
Zo combineert Erik de Hakhoning graag met zelfgemaakt cheesecake en zijn heerlijke honing walnoot/citroentaart.

Heb jij al een lekkere combinatie ontdekt met bijvoorbeeld Hakhoning Sinaasappel of Hakhoning Citroen? Laat het ons dan weten.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*