De voordelen van het dragen van een baby

Pasgeboren baby’s houden ervan om dicht bij hun ouders te zijn. De baby voelt zich veilig en geliefd in de armen van zijn ouders, en een huilende baby wordt vaak getroost zodra papa of mama ze oppakt. Het is ook geweldig voor de ouder om te genieten van nabijheid met hun baby. Het dragen van je baby in een draagzak heeft veel voordelen!

Je baby kijkt en luistert, en dit stimuleert de taalontwikkeling van je baby.

6 goede redenen om een baby te dragen

  1. Gevoel van geborgenheid

Wanneer je je baby dicht bij je draagt in een draagzak, dan voelen ze zich veilig. De baby voelt de warmte van je lichaam en hoort je ademhaling en je stem. Bij het minste gevoel van onzekerheid kan uw baby naar uw gezicht kijken en worden gerustgesteld dat u dichtbij bent en dat ze veilig zijn. Dit geldt ook voor een heel jonge baby die nog niet ver kan zien. Het dragen van een baby betekent dat je automatisch meer fysiek contact hebt terwijl je zachtjes je baby aait of zijn voorhoofd kust. Dit alles versterkt de belangrijke band tussen u en de baby.

  • Het stimuleert de ontwikkeling

Het dragen van je betekent dat je baby altijd bij je is, wat je ook doet. Jullie tweeën communiceren natuurlijk met elkaar, je kijkt elkaar aan en je praat met je baby. Je kunt commentaar geven op wat er om je heen gebeurt, uitleggen wat je doet, enz. Je baby kijkt en luistert, en dit stimuleert de taalontwikkeling van je baby.

  • Vermindert buikpijn

Het dragen van een baby met buikpijn in een rechtopstaande positie kan helpen om hun symptomen te verlichten. Gedragen worden en de veiligheid en nabijheid van mama of papa voelen, kan ook een rustgevend effect op je baby hebben. Veel ouders van baby’s met buikpijn melden dat een draagzak levensreddend is geweest!

  • Vrije handen

Een draagzak baby is praktisch omdat het je handen vrijlaat om zoveel andere dingen te doen! U kunt genieten van de nabijheid van uw baby terwijl u gaat winkelen, de hond uitlaten of huishoudelijke taken uitvoeren. Het maakt het ook veel eenvoudiger voor oudere broers en zussen die ook uw aandacht nodig hebben.

  • Je kunt de kinderwagen thuis laten

Een kinderwagen is praktisch – maar er zijn situaties waarin u deze niet kunt gebruiken. Babydragen geeft je toegang tot plaatsen waar je geen kinderwagen kunt gebruiken. Op een pad door het bos of in gebouwen waar kinderwagens verboden zijn – een draagzak is een briljant alternatief!

  • Ook voor peuters

Als je een draagzak hebt die je voor een peuter kunt gebruiken, kun je deze in een tas meenemen en gebruiken wanneer de benen van je peuter moe worden, b.v. wanneer je vanuit het park naar huis loopt. Er zijn ook talloze draagzakken voor peuters op de markt.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*