De voordelen van een professionele foto op je CV

Als je solliciteert naar jouw droombaan, wil je natuurlijk een uitstekende indruk achterlaten. Jouw CV is in eerste instantie een opsomming van jouw werkverleden en kwaliteiten, maar in deze tijd mag een CV een stuk persoonlijker zijn dan vroeger. Zo kun je vermelden wat je graag doet in je vrije tijd, dat je vrijwilligerswerk doet en dat je een jaar lang een rondreis hebt gemaakt door Afrika. Een goede, professionele foto maakt jouw persoonlijke profiel helemaal af.

Persoonlijke of zakelijke foto?

Uiteraard is het belangrijk om een goede foto te kiezen voor jouw CV, een foto die aansluit bij de functie waar je op solliciteert. Een foto kan ervoor zorgen dat je de aandacht van de recruiter trekt, maar als het een slechte foto is, dan is de kans groot dat je op de ‘nee’ stapel belandt.

Een vakantiefoto, waar je met een biertje in je hand aan de bar staat, is geen goede foto wanneer je solliciteert bij een bank. Je kunt begrijpen dat je hiermee niet echt een professionele indruk achterlaat. Een professionele foto op jouw CV is een grote must. Bij onze fotostudio in Utrecht kun je deze laten maken.

De voordelen van een professionele foto

Een professionele foto maakt jouw CV persoonlijk en laat de persoon achter het CV zien. Een goede foto zorgt er tevens voor dat je opvalt tijdens het sollicitatieproces en in het hoofd van de recruiter blijft zitten. Een kwalitatief goede foto laat zien dat je representatief bent en dat je moeite hebt gedaan om een goede indruk te maken.

Het is belangrijk om aandacht te besteden aan het kiezen van een professionele en neutrale foto voor op jouw CV. Zorg ervoor dat de achtergrond neutraal is en dat je aandacht hebt besteed aan je kleding en uiterlijke verzorging. Uiteraard kun je de foto zelf maken, maar je kunt er ook voor kiezen om je te laten fotograferen bij onze fotostudio in Utrecht. Zo weet je zeker dat jouw foto van goede kwaliteit is en krijgt de recruiter geen negatief beeld van je. Heel veel succes met je sollicitatie!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*