De onverwachte voordelen van een kredietverzekering

Kleine en middelgrote bedrijven staan ​​vandaag voor grote financiële uitdagingen. Hoewel de meest recente economische recessie al lang voorbij is en de wereldeconomie bloeit, met technologie als een van de drijvende krachten, kan de concurrentie hevig zijn. Eerlijk gezegd is het ongelooflijk duur om een ​​bedrijf op te bouwen, te onderhouden en te laten groeien in de huidige tijd.

Het is duidelijk dat bedrijven in alle soorten, maten en sectoren met hun eigen financiële uitdagingen worden geconfronteerd, een van die uitdagingen is het riskeren van oninbare vorderingen of onbetaalde debiteuren. Schokkend genoeg heeft de gemiddelde eigenaar van een klein bedrijf meer dan €195.000 aan schulden, dus het omgaan met onbetaalde rekeningen van klanten en het in gebreke blijven van klantenrekeningen kan grote schade aanrichten aan de financiële gezondheid van een bedrijf.

Hoewel het verhogen van de verkoop- en marketingtactieken om meer klanten te werven, het verbeteren van de cashflow en het proberen winst te maken (als je geluk hebt) moeilijker is dan het lijkt, hebben bedrijven meer controle over hun cashflow dan wat ze zouden denken.

In feite is er een veelvoud aan manieren om een ​​gezonde cashflow te behouden, en een van deze methoden is het beperken van financiële risico’s op dubieuze debiteuren door simpelweg een kredietverzekering af te sluiten.

Dus, wat is een kredietverzekering en hoe werkt het? Laten we eens kijken wat kredietverzekering is en hoe dit uw bedrijf ten goede kan komen.

Wat is een kredietverzekering

Het doel van een kredietverzekering is om bedrijven te beschermen en financiële verliezen als gevolg van onbetaalde debiteuren, debiteurenrekeningen of zelfs faillissement van klanten te voorkomen.

Een probleem met een kredietverzekering is dat het snel erg duur is geworden en een luxe die veel kleine bedrijven aannemen dat ze het zich niet kunnen veroorloven. Een kredietverzekering kan echter helpen de financiële risico’s in verband met consumentenschulden of grote vorderingen te beperken. Een kredietverzekering kan, als het goed wordt gedaan, een geweldige zakelijke investering zijn.

Welke bedrijven profiteren van een kredietverzekering?

Veel bedrijven kunnen profiteren van een kredietverzekering. Om het wat verder uit te splitsen, elk bedrijf dat goederen of diensten verkoopt of krediet verleent aan klanten, met name die bedrijven die meer dan 5 miljoen euro aan verkopen (buitenlandse of binnenlandse verkoop) behandelen, zijn de beste kandidaten voor kredietverzekering.

Terwijl sommige industrieën, zoals de bouw, energie, metalen en auto-industrie, het meest zullen profiteren van kredietverzekeringen, komt het echt neer op het soort bedrijf en verkoop dat er het meest toe doet. Bedrijven die actief zijn in risicovolle industrieën of die een hoog risico lopen op wanbetaling of niet-betaling van klanten, zullen het voordelig vinden om een ​​kredietverzekering af te sluiten.

Kijk dus goed naar je eigen bedrijf. Als het totale bedrag van uw debiteuren voldoende is om uw producten, diensten of uw bedrijf als geheel te schaden, dan is het misschien een goed idee om een ​​kredietverzekering af te sluiten.

Hoeveel kost kredietverzekering?

Wat kost een kredietverzekering? We haten het om het antwoord “het hangt ervan af” te geven, maar de kosten van een kredietverzekering kunnen sterk afhangen van het bedrijf, de sector, het verkoopvolume en het algehele risico dat is verbonden aan het bedrag van de vorderingen en klanten. De meeste verzekeringsmaatschappijen die kredietverzekeringen aanbieden, hebben standaardtarieven op basis van het risiconiveau.

Bedrijven hebben echter meer controle over hun tarieven voor kredietverzekeringen dan ze denken. Bedrijven kunnen de kosten van hun polissen beheersen door het aantal klanten of accounts te selecteren dat ze willen verzekeren en met welke verzekeraar ze het liefst samenwerken om hun polissen te onderschrijven.

Bedrijven kunnen mogelijk ook het aantal achterstallige dagen kiezen voordat de polis ingaat en zelfs een percentage selecteren van de onbetaalde factuur die de kredietverzekering dekt. Al deze selecties kunnen de kosten van een kredietverzekering helpen verlagen – uiteraard afhankelijk van het beleid en de verzekeraar.

Wat moeten bedrijven overwegen voordat ze een kredietverzekering kopen?

Dus, hoe weet je waar je moet beginnen? Overweeg eerst het breekpunt van wat uw bedrijf zich realistisch kan veroorloven als vorderingen onbetaald blijven. Als uw bedrijf zich bijvoorbeeld een slechte schuldenlast van €50.000 kan veroorloven, is dit misschien een goed eigen risico om mee te beginnen.

Het is belangrijk om te onthouden dat slechts een handvol verzekeringsmaatschappijen kennis hebben van, begrijpen van of zelfs een kredietverzekering aanbieden. Daarom moeten bedrijven samenwerken met verzekeringsmakelaars die het kredietverzekeringsbedrijf begrijpen en niet alleen beweren bekend te zijn met het product.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*