Alle stappen om met Office 365 aan de slag te kunnen

Nu we nog steeds meer moeten thuis werken zijn veel ondernemers op zoek naar de juiste manier om op afstand te kunnen samen werken. Office 365 is hier een populaire keuze in, maar wat zijn de voordelen en hoe ga je ermee aan de slag?

Alle voordelen

Het eerste en belangrijkste voordeel van Office 365 is dat het veilig is. Microsoft wordt gezien als een betrouwbare aanbieder van cloudoplossingen en waarborgt de veiligheid van jouw gevoelige bedrijfsdocumenten. Daarna is een belangrijk voordeel dat je er dus flexibel en op afstand mee kunt samenwerken. Je kunt zelfs tegelijk in één document aan de slag zodat er niet tegelijkertijd verschillende versies van een document ontstaan. Ook ben je met een abonnement altijd up-to-date. Op de achtergrond worden alle Office 365 applicaties up-to-date gehouden zodat je altijd beschikt over de nieuwste versies van Word, Teams en SharePoint.

Abonnement en licenties

Met een abonnement ben je dus altijd up-to-date. Een ander voordeel is de schaalbaarheid van Office. Er zijn veel verschillende opties voor abonnementen en de licenties die je erbij neemt. Je betaalt alleen voor wat je nodig hebt. Zo kun je het aantal licenties dus altijd aanpassen aan de hoeveelheid werknemers en is het mogelijk om pakketten te kiezen met alleen licenties voor de applicaties die nodig zijn binnen jouw bedrijf.

Gebruikersadoptie

Wanneer je hebt gekozen om Office 365 te gaan gebruiken, is het van belang om alle medewerkers aan boord te krijgen. Dat wordt ook wel adoptie van Office 365 genoemd. Een aantal tips voor adoptie office 365 zijn om meteen te beginnen met gebruik en een aantal mensen te zoeken binnen de organisatie die enthousiast zijn en willen helpen de rest te enthousiasmeren. Een andere goede tactiek is om te beginnen met het oplossen van een makkelijk probleem. Is er iets wat snel en makkelijk opgelost kan worden met Office 365? Doe dat dan eerst zodat iedereen meteen het nut en gemak ervan kan zien. Als laatst is het van belang om een aantrekkelijke lancering te plannen en te zorgen dat alle medewerkers weten bij wie ze terecht kunnen wanneer iets toch nog onduidelijk is.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*