Hoe je sport en plezier combineert op een trampoline

Jezelf aanzetten tot sporten kan soms best moeilijk zijn. Vaak ben je moe, heb je al een lange werkdag achter de kiezen of ben je gewoon druk met andere zaken. Je kunt daarom het beste iets sportiefs doen wat ook nog plezier oplevert. Springen op een trampoline is zo’n actieve bezigheid waar je met plezier aan begint. En het is in feite geschikt voor alle leeftijden.

Welke trampoline moet je kopen voor het grootste springplezier

Wanneer je een trampoline gaat kopen is het belangrijk dat je een trampoline uitkiest die voldoet aan jouw doelen. Is de trampoline voor kinderen, voor tieners of voor volwassenen? Wil je plezier maken op de trampoline, wil je sporten of zoek je een combinatie van beiden? Allemaal zaken waarmee jij rekening moet houden wanneer je een trampoline gaat kopen. Ook moet je rekening houden met de afmetingen en het maximaal belastbare gewicht. Zo zorg je voor een zo lang mogelijke levensduur van de springmat, de veren en het frame.

Welke trampoline springt het beste?

Een ronde of rechthoekige trampoline sprint over het algemeen het beste. Een rechthoekige trampoline is meer geschikt voor springers met ervaring. Dit omdat je op een rechthoekige trampoline minder eenvoudig in het midden springt. Een ronde trampoline is beter geschikt voor jonge kinderen en springers met nog niet zoveel ervaring. Bij een ronde trampoline land je namelijk eenvoudiger elke keer in het midden. Heb je al wat ervaring? Dan kun je beter kiezen voor een rechthoekige trampoline. Ga je net beginnen met springen? Doe het dan wat veiliger aan en kiest voor een ronde trampoline met veiligheidsnet.

Hoeveel calorieën verbrand je met trampoline springen

Wanneer je even lekker gaat springen op de trampoline duurt het nooit lang voor je de eerste zweetdruppels begint te voelen. Maar hoeveel calorieën verbrand je nou eigenlijk op de trampoline. Als je 1 uur lang omhoog en omlaag zou springen, zonder trucjes, dan verbrand je tussen de 300 en 350 calorieën per uur. Dit kan nog verder omhoog wanneer je bepaalde trucjes zoals salto’s gaat oefenen. Je spant hierbij namelijk andere spiergroepen aan en traint in feite je hele lichaam en niet alleen je beenspieren. Niet gek voor een uurtje sporten met plezier!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*