De voordelen van sporten op kunstgras

Tegenwoordig zie je steeds vaker kunstgras bij sportclubs. Denk maar eens aan de plaatselijke voetbalclub, de tennisvereniging of de hockeyclub. Maar ook in de Eredivisie van het Nederlandse voetbal wordt er op kunstgras gespeeld. Dat is niet zonder reden, want sporten op kunstgras biedt nu eenmaal veel voordelen. Wil je weten wat deze voordelen precies zijn? Lees dan snel verder want wij gaan je in deze blog vertellen wat de voordelen van sporten op kunstgras zijn.

1. Altijd trainen

Dankzij kunstgras kan er altijd getraind en gesport worden. Waar vroeger competities en trainingen moesten worden afgelast omdat het veld onbespeelbaar was door de vele regen of vorst, is dat met kunstgras niet het geval. Kunstgras is altijd bespeelbaar en dat biedt de mogelijkheid om altijd te sporten en te trainen.

2. Weinig onderhoud

De ‘groenploegen’ van sportclubs hebben minder onderhoud aan de velden. Denk alleen maar eens aan de tijd die ze kwijt zijn om alle velden te maaien en te besproeien. Kunstgras is dus onderhoudsarm waardoor sportclubs kunnen besparen op onderhoudskosten. Kunstgras onderhoud hoef je vaak maar 1 of twee keer per jaar uit te laten voeren.

3. Het kunstgras wordt steeds beter

De reden dat steeds meer sportclubs voor kunstgras kiezen is dat kunstgras steeds meer op echt gras begint te lijken. Dit was vroeger niet het geval, maar vandaag de dag is er al hybride gras. Dat is een grasmat bestaande uit echt- en kunstgras samen. Het kunstgras evolueert continue en daardoor kiezen ook steeds meer sportclubs voor kunstgras.

4. Subsidies

Een ander groot voordeel van kunstgras is dat de aanschaf ervan ondersteunt kan worden door middel van subsidies van uit gemeentelijke of provinciale overheid. Daardoor is het voor veel sportclubs makkelijker gemaakt om de investering voor kunstgras te doen.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*