De voordelen van een elektrische fiets op een rijtje!

De elektrische fiets was nog nooit zo populair als vandaag de dag. Dat is niet zo vreemd, want het brengt enorme voordelen met zich mee. Twijfel je nog om een e-bike aan te schaffen? Dit artikel zet alle voordelen op een rijtje. Kijk ook eens op Profibike.nl om inspiratie op te doen en te kijken welke e-bike het meest geschikt is voor al je fietswensen!

Gemak en comfort

Doordat een elektrische fiets aangedreven wordt door een kleine motor is het erg gemakkelijk je te verplaatsen. Je kan dus moeiteloos van A naar B gaan zonder je helemaal kapot te trappen. Wat een uitkomst, zeker in de typische Nederlandse weersomstandigheden. Een elektrische fiets is tegenwoordig te koop bij elke fietsenwinkel Almelo!

Dagelijkse portie beweging

Het is bewezen dat e-bikers vaker de fiets nemen dan dat ze de auto pakken of met het OV gaan. Dit zorgt ervoor dat je je dagelijkse portie beweging veel sneller behaalt. Het is zó eenvoudig om met je e-bike je zware boodschappen te doen nu je jezelf niet meer kapot trapt met alle zware tassen. Ook al verbrand je natuurlijk iets minder calorieën met het fietsen op een elektrische fiets, alle extra beweging is uiteraard mooi meegenomen.

De duurzame optie!

Wanneer je je scooter of auto inruilt voor een elektrische fiets verminder je je CO2 uitstoot en daarmee je ecologische voetafdruk enorm. Daarnaast draag je bij aan een schoner milieu doordat je minder geluidsoverlast bezorgt met je scooter of auto. Zo hou je de natuur én de buurt helemaal happy. Wanneer je een e-bike in bezit hebt kost het qua onderhoud weinig tot niets. Geen jaarlijkse APK keuring, onderhoudsbeurt of hoge benzineprijzen. Alleen de accu heeft stroom nodig. Maak je gebruik van groene stroom dan ben je pas écht CO2 neutraal bezig!

De keuze is reuze

Door de grote populariteit van elektrische fietsen is het aanbod enorm tegenwoordig. Voor iedereen is er een perfecte e-bike te vinden. Zo bestaan er city e-bikes, gericht op korte afstanden, maar zijn er ook e-bikes die een hogere snelheid behalen en geschikter zijn voor lange afstanden en fietsvakanties. Weet je al welke e-bike jij gaat aanschaffen?


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*