3 soorten motorhelmen die je kunt kiezen

Het kiezen voor de juiste soort motorhelm is van veel zaken afhankelijk. In de eerste plaats moet je er op een veilige manier de weg mee op kunnen. Daarnaast zijn er ook andere factoren die van belang zijn. Zo wil je er goed uitzien. Daarnaast moet de helm passen bij jouw vorm van gebruik. Hier vind je drie van de opties die je hebt.

1 Systeemhelmen

De systeemhelmen zijn misschien wel het meest interessant. Dit is te danken aan de grote mate van flexibiliteit die dit type helm biedt. Zo is deze volledig gesloten te dragen, maar is dit niet de enige optie die je hebt. Wanneer je liever de helm meer open draagt, dan kan dat ook. Dit is ook precies de reden waarom juist dit model zo populair is onder heel veel verschillende soorten motorrijders. Het is fijn om zelf een keuze te hebben hierin.

2 Integraalhelmen

Anders dan bij de systeemhelm, is de integraalhelm altijd alleen maar in gesloten vorm te dragen. Het geeft veel motorrijders een groot gevoel van veiligheid wanneer dit model gedragen wordt. Andere voordelen die aan dit model te koppelen zijn, zijn het feit dat de helm lekker stil is en dat deze ook aerodynamisch kan zijn. Zo zit je dus met veel comfort op de motor. Dat maakt het aantrekkelijk.

3 Jethelmen

Een derde optie die veel gekozen wordt is de jethelm. Dit is het model dat aan de voorzijde volledig open is. Daardoor ziet het er vooral ook heel modieus uit. Dit hoeft niet ten koste te gaan van de bescherming. Het is wel zo dat dit type helm door het open karakter wat meer lawaai kan veroorzaken. Dat betekent dus dat je als motorrijder wel slim om moet gaan met bijvoorbeeld gehoorbescherming als je voor dit type kiest. Zo kan je de helm comfortabel dragen.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*