Zorgeloos zakelijk printen

De aanschaf van een nieuwe bedrijfsprinter is vaak niet het leukste wat er is. Er zijn soorten printers te vinden en technologie veranderd steeds sneller. Dus hoe weet je zeker of de printer bij je past? En hoe zorg je ervoor dat je altijd de nieuwste technologie op de printer hebt? Of ben je op zoek naar een printer, maar wil je die niet zelf kopen? Of je wilt niet in een printer investeren, maar je hebt er wel eentje nodig. Steeds meer bedrijven kiezen er daarom voor om hun printers te leasen. Zo heb je geen omkijken naar het onderhoud en hoef je geen zorgen te maken om onverwachtse kosten. Herken jij een van deze situaties? Dan is een printer leasen de oplossing!

Verschil tussen een printer leasen of kopen

Er zijn een aantal verschillen tussen het kopen en het leasen van een printer of multifunctional. Bij het kopen van een printer moet je vaak geacht in één keer het aankoopbedrag betalen. Verdere kosten voor onderhoud, reparaties en additionele artikelen staan hier allemaal buiten. Deze moet je vaak of los aanschaffen of los een service overeenkomst afsluiten waarbij toners en onderhoud inclusief zijn. Als je een printer leased betaal je periodiek een vast bedrag waarvoor je de printer, service, toners en onderhoud.

Een ander groot verschil is dat bij koop ben jij de eigenaar van de printer en bij lease blijft het leasebedrijf eigenaar. Mocht er dus wat met de printer gebeuren hebben zij de meeste risico’s. Zo zal een printer die bijv. niet meer te repareren is vervangen moeten worden. Ook zijn lease contracten meestal 5 jaar geldig. Dit houd in dat iedere 5 jaar je een nieuwe printer mag uitkiezen. Zo kan je je de printer aan jou behoeftes aanpassen.

De voordelen van leasen

  • Makkelijk up- of downgraden. Heb je behoefte aan een andere printer of ben je minder gaan printen, dan kan je gemakkelijk het lease contract aanpassen. Hierdoor heb je altijd een passende printoplossing.
  • Service en onderhoud. Met lease heb je niet alleen de juiste printers, maar ook de juiste service. Zo weet je zeker dat je apparatuur altijd werkt.
  • Geen grote investering. Het grote voordeel van leasen is dat je niet een grote eenmalige investering hoeft te doen.
  • Voorspelbare kosten. Bij lease heb je een vooraf vastgelegd periodiek bedrag. Hierdoor heb je grip op je printkosten.

Wat doe jij de volgende keer als je een nieuwe bedrijfsprinter nodig hebt? Leasen of kopen?


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*